Další XPlaylist těží z bohaté březnové úrody

14.03.2016 09:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bohatá březnová úroda na poli nových hudebních nosičů pokračuje vydáním desky "No One Deserves Happiness" těžkotonážního noise-doomového dua The Body. Výjimečně se nejedná o kolaboraci, vokály nazpívala Maralie Armstrong z Humanbeast a má jít o "nejhrubší popovou desku všech dob". (Naživo si to můžete vyzkoušet v pondělí 18. dubna 2016 v pražském klubu 007 na Strahově).

Finále trilogie započaté albem "Maraqopa" (2012) dotočil indie písničkář ze Seatllu Damien Jurado. Dílo se jmenuje "Visions Of Us On The Land" a zdobí jej mrož. Ze Skotska se po třech letech od vydání "More Light" ozývají rockeři Primal Scream s LP "Chaosmosis" a hostuje jim Linda Thompson, Lovefoxx, Lykke Li a Josh Homme z Queens Of The Stone Age. Ten si upekl celé album s Iggy Popem a jmenuje se příznačně "Post Pop Depression". Šlachovitá legenda Iggy tvrdí, že to bude jeho poslední deska. I ti, kteří ho znají především jako autora hitu "Lust For Life" ze soundracku k filmu "Trainspotting", doufají při poslechu titulní skladby "Break Into Your Heart" v opak. Z feťácké klasiky těžili dlouhá léta i Underworld, kteří mají po pěti letech rovněž novinku. Originální název "Barbara Barbara, We Face A Shining Future" láká fanoušky elektroniky a zajímavého vizuálu na letošní festival Colours Of Ostrava.

Inovátoři Boris a Merzbow se svou kolaborací rozhodli zdronovat svět albem Gensho (japonsky "fenomén"), vydaným jako 2xCD/4xLP u Relapse Records. Dlouhohrající debut "Full Circle" si připravilo londýnské dreampopové trio HÆLOS a sólovou desku natočil taky bývalý frontman indierockové kapely Smith Westerns Cullen Omori. Jeho "New Misery" vychází ze zážitků z drhnutí hnusů v nemocnici za poslechu rádia Top 40. Vydává Sub Pop.

PS.: A na konec tu máme ještě Gwen Stefani s novou nahrávkou "This Is What The Truth Feels Like". K ní není co dodávat, snad jen že její singl "Make Me Like You" si podali redaktoři magazínu Full Moon v kritickém klubu Rejžák.

Alba na týden 14. - 20. březen 2016:

The Body - No One Deserves Happiness
Primal Scream - Chaosmosis
Underworld - Barbara Barbara, We Face A Shining Future
M. Ward - More Rain
Damien Jurado - Visions Of Us On The Land
Cullen Omori - New Misery
Lust For Youth - Compassion
Iggy Pop And Josh Homme - Post Pop Depression
Glenn Jones - Fleeting
Gun Outfit - Two Way Player
HÆLOS - Full Circle
Mick Barr - Blespac 7"
MMOTHS - Luneworks
Public Memory - Wuthering Drum
Boris With Merzbow - Gensho
James - Girl At The End Of The World
AJ Cornell & Tim Darcy - Too Significant To Ignore
Bitchin Bajas And Bonnie Prince Billy - Epic Jammers And Fortunate Little Ditties


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY