James Righton z Klaxons je zpět sólově. Se "Shock Machine" to zkouší jako psychedelik

11.03.2016 11:06 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Na začátku minulého roku to zabalili hrdinové nu-raveového věku, britští Klaxons. Po prvotním oznámení to byl jistě velký šok pro nejednoho fanouška kapely. S odstupem času ale můžeme říct, že muzikanti alespoň odešli s hlavami vztyčenými (a autorka by se po "Love Frequency" dokonce odvážila říct, že v nejlepším). Jejich roztančený indie rock měl příliš krátkou spotřební lhůtu a progres ze třetí řadovky mnoho kmenových příznivců už očividně nepřijalo. Hudebníci proto správně vycítili, že nejlepší bude se posunout dál a značku Klaxons nechat za sebou.

Navíc to neznamenalo to, že bychom se s tvůrčími plody trojice neměli už nikdy setkat. Pod projektem Shock Machine se nám v tomto týdnu kupříkladu představil James Righton, díky vztahu s herečkou Keirou Knightley mediálně nejprofláknutější člen formace. Jeho EP "Open Up The Sky" vyjde později v tomto roce, už teď si ale můžete prostřednictvím videoklipu poslechnout první ukázku "Shock Machine".

Hloubající synth-pop s psychedelickými odlesky už nemohl být vzdálenější tvorbě Rightonovy původní základny. Atmosférický videoklip, v němž z muzikanta uvidíme jenom siluetu ozařovanou sluncem, odolávající náporům větru a kontrastující s azurovou oblohou a mořskou hladinou, ale dělá z "Shock Machine" skutečný audiovizuální zážitek. V komentáři pod videem na YouTube skladbu pěkně popsal jeden uživatel: "Eltonův 'Bennie And The Jets' zahraný M83 se sborovým zpěvákem, který vás nabádá, abyste si spolu poslechli Soft Machine."

Asi není co více dodávat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY