shop.musicserver.cz
Simple Plan, Ghost Town, The Bottom Line, Malá sportovní hala, Praha, 5.3.2016

Simple Plan na své pražské misi plnili dávné sny

Vydáno: 06.03.2016 11:10 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Kanadská úderka s líbezným vokálem Pierra Bouviera se po čtyřech a půl letech vrátila do narvané Malé sportovní haly, aby nejen svým odrostlejším příznivcům, ale i těm mladším fanouškům odehrála koncert, který se do jejich deníčků zapíše kapitálkami.

Live: Simple Plan

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 5. března 2016
support: Ghost Town, The Bottom Line
setlist: Opinion Overload, Jet Lag, Jump / I Gotta Feeling, I'd Do Anything, Boom!, The Rest Of Us, Welcome To My Life, Your Love Is A Lie, I Refuse, Uptown Funk (Mark Ronson cover) / Can't Feel My Face (The Weeknd cover), Can't Keep My Hands Off You, Summer Paradise, Farewell, Crazy, I'm Just A Kid, Shut Up, Perfect World, This Song Saved My Life, Perfect
Fotogalerie

Simple Plan, Malá sportovní hala, Praha, 5.3.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Láska. Nenávist. Přátelství. Rodina. Sebevědomí. Šikana. Nemoci. Všechna ta velká témata, kolem nichž se točí celý svět a která srdcem mladých lidí probíhají o tolik významněji, když jim je jen -náct. Všechny problémy se zdají nepřekonatelné a vyhlídky na budoucnost nemohou být černější. Právě tehdy je hudba lékem, který pomáhá překonat ty dny, kdy se nic nedaří, kamarádi na vás kašlou a holka vašeho srdce randí s tím největším pitomcem ze školy. Střední škola může být peklem, když jste za outsidera a Simple Plan to dobře vědí. Na písních, které teenagerům pomáhají překonat strasti dospívání si postavili kariéru a i když se jejich nejstarší fanoušci dnes žení a mají děti, pražský koncert v téměř vyprodané Malé sportovní hale ukázal, že i po letech jim mají pořád co říct.

Je to vlastně docela zvláštní. Lidé, kteří kapelu z Montrealu objevili, když jim bylo kolem patnácti, dnes mají vystudované výšky, chodí do práce, poslouchají třeba Queens Of The Stone Age a přesto se na Výstavišti sešli na veskrze pop-punkovou kapelu s naivními texty, aby zavzpomínali, co prožívali, když Evropa 2 od rána do večera protáčela "Welcome To My Life". A jakoby stačilo jen přepnout čudlík, všechny ty první lásky, vzteklé učitelky, stupidní spolužáci a víkendové opékačky byly náhle zpět.

Simple Plan, Malá sportovní hala, Praha, 5.3.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Jakmile Pierre Bouviere a jeho už sedmnáct let stejná parta naběhli na pódium a spustili úvodní "Opinion Overload", "Jet Leg" a "I'd Do Anything", všechno se to vrátilo. Frontmanovi už je dnes sice stěží uvěřitelných šestatřicet let, jeho tvář a nezaměnitelné skoky z otočky ale vypadají stejně dobře jako na dnes už pozapomenutém živáku "MTV Hard Rock Live" z roku 2005.

Z taháku naučená česká slovíčka prolomily ledy i díky správnému skloňování hlavního města, což je jev na domácích pódiích poměrně vzácný a vytrvalá komunikace s neuvěřitelně nadšeným publikem se postarala o jeden z nejvřelejších koncertů, jaké se v Praze kdy odehrály. Zpěvák nekonečně děkoval snad po každém z mnoha hitů, které ten večer zazněly a když opakovaně prohlásil, že se jedná o největší a nehlasitější dav jejich evropského turné, baštili jsme mu to i s prutem.

Simple Plan, Malá sportovní hala, Praha, 5.3.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
A těch hitů! Z pěti desek se zatím stal populárním snad každý vydaný singl, takže i kdyby Simple Plan vystřihli část s covery "Uptown Funk" a "Can't Feel My Face", během nichž děvčata lezla na ramena silnějšímu pohlaví, stejně bychom jejich set mohli označit za hitovou kanonádu. Navíc potěšilo, že i tak vousaté skladby jako "Jump" stále perfektně fungují a diváci znají jejich slova i po tolika letech. O tom, co při nich dělali snad ani vykládat netřeba.

Skupina měla svou show natolik pod kontrolou, že vzájemná interakce mezi ní a publikem byla vlastně neustávající. Pokud jste zrovna neskákali na hit typu "Boom!", "I'm Just A Kid", "Shut Up" či se nesmáli, když Bouvier na konci "I'd Do Anything" ukazoval svaly, určitě jste zuřivě mávali rukama nad hlavou při "This Song Saved My Life", pinkali si s nafukovacími balony při výjimečně snesitelné "Summer Paradise" či se pohupovali do rytmu při závěrečné "Perfect", kdy dojatou halu rozsvítila světýlka telefonů.

Simple Plan, Malá sportovní hala, Praha, 5.3.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
A to jsme ještě nezmínili zdvižení cedulí s nápisy "Freak", "Hopeless", "Geek" a mnohými dalšími během "The Rest Of Us" z EP "Get Your Heart On - The Second Coming!", na němž se český fanklub vedený Dominikou Marsovou domluvil před koncertem a které frontman na konci koncertu pokorně poděkoval, když opět prohlásil, že její web simpleplan.cz je mnohem lepší než jejich vlastní, oficiální stránky.

Odpočinutá kapela, která nabrala síly během pátečního volna, během nějž si prohlédla Prahu, aby nám pak na koncertě mohla poreferovat o kráse Orloje, byla zkrátka v takové formě, až z toho oči i uši přecházely. Pěvecká sebejistota se naplno projevila v "Crazy", dost možná nejlepší písni jejich repertoáru a snad se pánové neurazí, když prozradíme, že i v jejich očích se v tu chvíli místy zaleskly slzy dojetí.

Simple Plan, Malá sportovní hala, Praha, 5.3.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Vpravdě dokonalému koncertu, který pohotově brnkal na strunu nostalgie, ale zároveň zůstal naprosto aktuálním a plným stoprocentní energie, se zápory hledají těžko. Vždyť i absence singlu "I Don't Wanna Go To Bed" z aktuálního počinu "Taking One For The Team" je vzhledem k jeho plytkosti vlastně dobrá zpráva. Snad jen ta balada "Untitled (How Could This Happen To Me?)" mohla zaznít a předkapela Ghost Town, coby takoví horší Enter Shikari, mohla být díky mizernému zpěvu frontmana vyměněna za jinou, která by stejně jako úvodní The Bottom Line naladila svým nasazením, plavbou v publiku na lehátku či humornou vložkou s gorilou a banány na podobně pozitivní vlnu.

To jsou ale takové prkotiny, že se snad ani za plnohodnotné mínusy považovat nedají. Simple Plan v Praze odehráli brilantní koncert, který veškeré pochyby zadupal do země a i v úvodu zmínění odrostlí outsideři dostali díky svým dávným idolům takovou dávku štěstí ze splněných snů a drtivém překonání opatrných očekávání, že z ní mohou čerpat ještě dlouho. Srovnatelné nadšení letos vyvolali snad jen Twenty One Pilots a Slipknot, jinak se ale na kanadskou invazi na Výstaviště bude díky obrovskému nasazení kapely, neuvěřitelné oddanosti publika a špičkové atmosféře vzpomínat ještě hodně dlouho.

NÁZORY
  • Mě teda Ghost Town bavili :) ... (Veronika, 07.03.2016 09:57) Reagovat

    Mě teda Ghost Town bavili :)

  • Mizernému zpěvu frontmana? Neřekla bych.. ... (Kris, 28.03.2016 17:02) Reagovat

    Mizernému zpěvu frontmana? Neřekla bych..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Twenty One Pilots se v dubnu 2025 vrátí do Prahy (27.03.2024 15:02)
- Video: Twenty One Pilots nás v klipu "Overcompensate" znovu přenášejí do země "Trench" (06.03.2024 14:11)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Naživo: Český fanklub je opět u vytržení. Simple Plan se vrátili do Prahy a zase je o čem mluvit (29.01.2024 22:18)
- Hudba v tisku: Mark Lanegan je v syrové autobiografii "Zpívej pozpátku a plač" krutý k sobě i ke čtenáři (10.12.2023 09:00)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- Video: Simple Plan si do nové verze songu "Iconic" pozvali tiktokerku Jax (01.11.2023 13:09)
- Video: Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art (23.10.2023 08:13)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Simple Plan se vrací do Prahy, přivezou s sebou Mayday Parade a State Champs (31.07.2023 19:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu