Lotyšští Carnival Youth před českými koncerty vydávají "Connection Lost"

04.03.2016 10:00 - Dan Hájek | foto: Dzenis

"No Clouds Allowed" je loni v únoru vydaný debut lotyšských Carnival Youth. K němu na Apríla přibude album nové, které se bude jmenovat "Propeller". Předznamenává jej singl "Connection Lost", v němž skupina reflektuje své pocity z nepraktičnosti virtuální komunikace. V podobném duchu se nese i doprovodné video, které měl na starost Kristaps Dzenis, dále se na něm podíleli Undīne Buka, Jānis Dzirnieks a Matīss Spaile.

Carnival Youth pocházejí z Rigy a prvně o sobě dali vědět épéčkem "Never Have Enough", z jehož základů vzešla již zmíněná deska "No Clouds Allowed". Často pak byli přirovnávání k Arcade Fire nebo Bombay Bicycle Club. S albem posléze putovali napříč Evropou a hráli i na několika velkých festivalech, včetně maďarského Szigetu. Na přehlídce Eurosonic dokonce za "No Clouds Allowed" získali cenu EBBA (European Border Breakers Award), již v minulosti například obdrželi i Ásgeir, Hozier, Disclosure nebo Mumford & Sons. Na "Propeller" se tato sympatická parta prý více posouvá směrem k zastřeným kytarám, beatům, klávesovým plochám a přidává trochu melancholie a temnoty.

"Propeller" následně Carnival Youth dovezou na krátké CZ/SK turné, zastávky u nás proběhnou na konci dubna v Praze (26.4. / Café V lese), Plzni (27.4. / Pod lampou) a Brně (28.4. / Fléda). Samotná "Connection Lost" je chytlavá písnička, jejíž klip sice nemá přímo děj jeho ona idea je celkem prostá, je však obrazem jejího ústředního tématu. Více bude známo v 1. dubna, kdy "Propeller" vyjde, zatím tedy za singl dáváme sedm z deseti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY