Nahota? Žádný problém pro Iggyho Popa. Pózoval umělcům v New Yorku

04.03.2016 09:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Iggy Pop chystá k vydání své nové studiové album. Deska s názvem "Post Pop Depression" bude venku už 18. března. Člověk, který si tyká s kontroverzností, se nebojí ani vystupovat na pódiu nahý. Proto nemůže překvapit, čím na sebe upozornil tentokrát.

Zapózoval totiž nahý americké skupině výtvarníků v New York Academy Of Art. Jak uvádí server Rolling Stone, výtvory jednadvaceti umělců ve věku od devatenácti do osmdesáti let budou k vidění nejprve na podzim v Brooklyn Museum, později se dostanou i na další místa.

Anglický umělec Jeremy Deller je tím, který za projektem "Iggy Pop Life Class" stojí. "Tělo Iggyho Popa je základem pro pochopení rockové hudby a jejího místa v americké kultuře. Jeho tělo už zažilo opravdu hodně a měli bychom ho zdokumentovat," řekl Deller v oficiálním prohlášení.

Vysvléct se nebyl pro Popa žádný problém. Na pódiu je jen málokdy úplně oblečený a nebojí se tam často předvádět věci, které by normálního smrtelníka ani ve snu nenapadly. Proto v minulosti také utrpěl množství zranění a v průběhu koncertů častokrát krvácel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY