Rolling Stones zahrají poprvé v historii na Kubě a rovnou zadarmo

02.03.2016 10:21 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

O tom, že by kapela v čele s Mickem Jaggerem měla zavítat na Kubu, se spekulovalo již od loňského roku, kdy frontman ostrov navštívil. Zvěsti byly minulý týden potvrzeny v místním vysílání a následně stvrzeny i samotnou kapelou. Rolling Stones odehrají tento výjimečný koncert 25. března. Kromě toho, že se jedná o jejich první show na kubánské půdě, rockeři se navíc rozhodli vystoupit zdarma.

Tato průlomová show je součástí rozsáhlého turné po jižní Americe, které se momentálně těší skvělým recenzím. Energii a nespoutanost britských valících se kamenů si už užily davy v Santiagu, Buenos Aires či Riu de Janeiru. Keith Richards a jeho parťáci se navíc podílejí na projektu, skrze který darují nástroje kubánským muzikantům všech žánrů.

Kubánská komunistická strana se nechala ve svých novinách slyšet, že se jedná historický mezník, který, jak doufají, otevře brány dalším kapelám, které se do "Paříže Karibiku" chystají.

Rockoví pionýři přiznali, že během své dlouhé kariéry stanuli na stovkách pódií, avšak živé vystoupení, které je na Kubě čeká, představuje zásadní předěl nejen pro ně, ale, snad, také pro jejich kubánské přátele, kteří se už teď mohou těšit na Micka, Keitha, Charlieho, Ronnieho a set nabitý jak klasikami, tak téměř zapomenutými perličkami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY