Muse oznámili předkapely pro část evropského turné

08.03.2016 19:23 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Necelé tři měsíce dělí české fanoušky britské rockové formace od působivé show, o níž se již s jistotou může říci, že bude svou výpravou nejambicióznější v historii kapely. 4. června představí trio ve složení Bellamy, Wolstenholme a Howard album "Drones", ale neopomene ani osvědčené hity ze starších desek. Matt Bellamy uvedl, že by tímto turné a jeho strukturou rádi navázali na legendární turné kapely Pink Floyd a vytvořili si tak svou vlastní Zeď.

Kromě informace o uspořádání pódia, které údajně přivede členy skupiny do užšího kontaktu s diváky, jsou již také známy předkapely, které budou Muse na části jarního evropského turné doprovázet. Jsou jimi southendští Nothing But Thieves, kteří se na ostrovech prostřídají s elektronickým duem Phantogram.

Frontman zmíněného britského kvintetu se nechal slyšet, že je jeho kapela ovlivněna především tvorbou Radiohead, ale to jsou koneckonců i hudebníci z Muse, a jejich propojení tak dává smysl. Mnohé se od známější kapely naučili, když v loňském roce sdíleli pódium v Římě. Drobné vychytávky, včetně hladkých přechodů mezi skladbami a detaily, jež přispívají k profesionalitě show, se Nothing But Thieves snaží přebírat od každé větší kapely, se kterou mají šanci hrát. Nejlepší zprávou pro Conora Masona je ovšem fakt, že večer co večer uslyší "Plug In Baby".

Zda se v červnu v pražské O2 areně dočkáme kromě davového šílenství při úvodních tónech "Supermassive Black Hole" a změti dronů, které budou během celé show poletovat nad hlavami fanoušků, také dávky britského alt-rocku v podobě Nothing But Thieves, však nebylo zatím potvrzeno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY