Rihanna s "Work" vévodí americkým singlům i podruhé, měla 46 milionů streamů

29.02.2016 21:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Videoklip pomohl singlu Rihanny a Drakea potvrdit svou přední pozici v americké hitparádě, "Work" dosáhlo celkem 46,5 milionů přehrání a konkurence v podobě Justina Biebera nebo twenty pilots se tak nechytala. I v albech to bylo o jediném jménu: Adele s "25" získala desátý vítězný týden.

Rihanna Drake - Work
© facebook interpreta
SINGLY - Rihanně vyšel dvojklip k "Work" v pondělí, měla tak čtyři dny na to ovlivnit žebříčky aktuálního týdne. A video posbíralo téměř 14 milionů přehrání na YouTube. A streamy i na ostatních službách šly nahory, celkově tak byl track přehrán 46,5 milionkrát.

Za celou historii měli více už pouze Baauer, v prvním týdnu existence Streaming Songs dosáhl 103 milionů přehrání "Harlem Shake", a Adele, která s "Hello" měla až 61,6 milionů. Sranda je, že teoreticky kdyby si Nielsen vyžádal od YouTube data o přehrání, mohl započítat dokoukání obou verzí klipu jako dvě přehrání.

Hit s Drakem se vrátila na špici Digital Songs s 42% nárůstem na 169 tisíc downloadů, a v rádiích se již dostal do první pětky s 90 miliony impresí, +18 %. Získal tak všechna ocenění tohoto týdne: Streaming, Digital i Airplay Gainer. Naposledy se takto zaskvěla Taylor Swift s "Bad Blood".

Celá první šestka zůstala nezměněna. Justin Bieber zůstal s "Love Yourself" stříbrný a se "Sorry" čtvrtý. twenty one pilots na bronzu zatím nedohnali Biebera v rádiích, na druhou stranu ani Bieber nezískal více impresí. "Stressed Out" vede Hot Rocks Songs desátým týdnem, nově vévodí rádiovém podžebříčku Adult Pop Songs.

G-Eazy a Bebe Rexha dosáhli nového maxima, sedmičky, zatímco Adele spadla za ně. DNCE si polepšili na devítku na úkor The Chainsmokers.

Blízko Top 10 jsou Lukas Graham, jehož "7 Years" najdeme na dvanáctce, Yo Gotti, který se s "Down In The DM" posunul na třináctku a Mike Posner, kterýmu vyšel comeback s hitem "I Took A Pill In Ibiza" a je již patnáctý.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Drake - Work
  2. Justin Bieber - Love Yourself
  3. twenty one pilots - Stressed Out
  4. Justin Bieber - Sorry
  5. Flo Rida - My House
  6. Zayn Malik - Pillowtalk
  7. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  8. Adele - Hello
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10. The Chainsmokers feat. ROZES - Roses

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY - Uplynulý týden nepřinesl výrazné novinky a proto zůstalo pole otevřené pro Adele, která tak s "25" dosáhla 10. vítězného týdne.

Jak je toto vzácné? V tomto století je to pouze páté album s dvojciferným počtem vítězných týdnů, z čehož Taylor Swift má dvě, "1989" a "Fearless", a vedle "Frozen Soundtrack" to už je pouze její vlastní předchozí sólovka, "21", s 24 týdny v čele.

Na stupni vítězů ji opět doplnili Justin Bieber a Rihanna, i když si přehodili pořadí: "ANTI" bylo stříbrné.

Nejvyšší a jedinou novinku v první desítce najdeme stejně jako minulý týden na čtyřce, tentokrát to je "The Art Of The Hustle" rappera Yo Gottiho. Dosáhl tak nejlepšího umístění kariéry, předchozí "I Am" dosáhlo nejlépe sedmičky.

Chris Stapleton si zopakoval pětku, stejně jako The Weeknd šestku a twenty one pilots sedmičku. Minule na čtyřce startující Joey + Rory spadli na osmičku. Top 10 uzavřeli Kevin Gates a Bryson Tiller.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25 (100, -34 %)
  2. Rihanna - ANTI (80, +1 %)
  3. Justin Bieber - Purpose (63, -25 %)
  4.  N Yo Gotti - The Art Of The Hustle (61)
  5. Chris Stapleton - Traveller (52, -14 %)
  6. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (41, -20 %)
  7. twenty one pilots - Blurryface (39, -14 %)
  8. Joey + Rory - Hymns (37, -46 %)
  9. ▲ Kevin Gates - Islah (32, -12 %)
  10. ▲ Bryson Tiller - Trapsoul (31, -13 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY