Rihanna a Drake s "Work" získali americké singlové prvenství

27.02.2016 19:19 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rihanna potvrzuje své unikátní postavení v moderní historii americké singlové hitparády, když "Work" jako již její čtrnáctý singl vyhrál Hot 100 s pomocí Drakea. Do první desítky se dostali DNCE a nejvyšší novinku měla Gwen Stefani. V deskách se na zlato vrátila Adele.
Omlouváme se za zpožděné vydání komentáře. Toto číslo reflektuje data k 23. únoru.

Rihanna Drake - Work
© facebook interpreta
SINGLY - "Work" nakonec ani nepotřeboval videoklip, singl Rihanny a Drakea dokázal konkurenci porazit i bez něj. Pro zpěvačku to je již 14. zlatý singl a pro rappera druhý, přičemž ten první byl opět s RiRi, tedy s "What's My Name?". Rihanna už tak má více #1 hitů než třeba Michael Jackson. Nyní bude stíhat The Beatles s 20, respektive Mariah Carey s 18 vítěznými singly.

Výhru zajistily především streamy, s 73% nárůstem (Streaming Gainer) jich bylo 25,8 milionů. V Digital Songs dosáhla 119 tisíc stažení (+5 %) a v rádiích se se 76 miliony impresí (+ 21%, Airplay Gainer) dostala do první desítky. Top 10 umístění tam dosáhla již po dvacáté čtvrté, což nikdo v historii Radio Songs nemá.

Na špici jinak již 33 týdnů v kuse máme samé neameričany, je to již 9. různý singl ve vedení v řadě, jehož autorem není Američan, což je nový rekord.

Přestože Justin Bieber nadále nabírá v rádiích a downloadech, přišel tedy o místečko. Mezi stříbrným "Love Yourself" a čtvrtým "Sorry" jsou twenty one pilots, který ještě mají šanci Justina porazit v rádiích.

Na pětce zůstal Flo Rida s "My House" a podruhé vede Digital Songs. Do první desítky se dostal i v rádiích. Adele a Zayn si prohodili pozice na šestce a sedmičce.

G-Eazy a Bebe Rexha zůstali s "Me, Myself & I" osmí, stejně jako The Chainsmokers s "Roses" devátí. První desítku ale nově uzavírají DNCE s "Cake By The Ocean". Zajímavostí je, že frontman Joe Jonas dosáhl Top 10 jako sólista i jako člen dvou skupin, ta první byli samozřejmě Jonas Brothers. To se mnoha lidem zatím nepovedlo, můžeme jmenovat třeba Jimmyho Page a Paula McCartneyho.

V druhé desítce si na dvanáctku polepšil Charlie Puth s "One Call Away" a na čtrnáctku Adele s "When We Were Young", zatímco "All I Ask" oddebutovalo na 77. příčce. Nejvyšší novinku měla Gwen Stefani: "Make Me Like You".

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Drake - Work
  2. Justin Bieber - Love Yourself
  3. twenty one pilots - Stressed Out
  4. Justin Bieber - Sorry
  5. Flo Rida - My House
  6. Zayn Malik - Pillowtalk
  7. Adele - Hello
  8. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  9. The Chainsmokers feat. ROZES - Roses
  10. DNCE - Cake By The Ocean

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY - Adele s "25" máme ve vedení podeváté. Zvítězila by i bez Grammy efektu, Future spadl na desítku a druhý Justin Bieber měl skoro poloviční čísla. Adele i Justin si každopádně díky vystoupení na předávání prodejně polepšili.

Rihanna sice ztratila, bronz však udržela. Za ní najdeme jedinou Top 10 novinku, "Hymns That Are Important to Us" country dua Joey + Rory. Smutné je, že to je rozloučení se světem od Joey, která je v poslední fázi rakoviny.

Jejich žánrový kolega Chris Stapleton byl pátý a s "Traveller" se tedy opět vrátil do první desítky, nyní v reakci na ocenění za nejlepší country album roku. Grammy zařídily obdobný návrat i The Weekndovi a Taylor Swift.

Na třicítce odstartoval soundtrack z filmu "Deadpool" od Junkie XL, který obsahuje i skladby "X Gon' Give It To Ya" DMX či "Shoop" Salt N Pepa, které si díky použití ve snímku po letech objevily v singlových žánrových žebříčcích.

Příští týden nejspíše oslavíme desátý vítězný týden Adele. Nejvyšší novinkou by mělo být "The Art Of The Hustle" Yo Gottiho.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25 (151, +25 %)
  2. Justin Bieber - Purpose (84, +15 %)
  3. Rihanna - ANTI (79, -18 %)
  4.  N Joey + Rory - Hymns That Are Important to Us (70)
  5. Chris Stapleton - Traveller (60, +58 %)
  6. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (45, +7 %)
  7. twenty one pilots - Blurryface (45, +7 %)
  8. Taylor Swift - 1989 (43, +91 %)
  9. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 57 (40, -37 %)
  10. Future - EVOL (40, -70 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY