Hudební publicista Jiří Černý slaví osmdesátiny

25.02.2016 08:01 - Milan Menčík | foto: archiv Jiřího Černého

Jeden z nejvýznamnějších českých hudebních publicistů Jiří Černý oslaví 25. února osmdesát let. Ač se to zdá k neuvěření, stále objíždí republiku se svými poslechovými pořady. Každý měsíc jich absolvuje až deset. Nyní na něho čekají korektury tří knižních pokračování vybraných článků pod názvem "Jiří Černý na bílém" a každé pondělí pokračuje jeho rozhlasový pořad "Klub osamělých srdcí seržanta Pepře".

Nemá ani čas na bilanční rozhovory pro různá média. Jedinou výjimku učinili v případě měsíčníku Rock And All. Stále má spoustu práce a nerad se dívá do minulosti. Jeho manželka si však vymohla, aby alespoň na den svých narozenin zůstal doma.

Jiří Černý začínal jako sportovní novinář v deníku Lidová demokracie. Později nastoupil do Československého sportu a až posléze následovaly první hudební recenze. Aktivně se věnoval i několika sportům. Léta spolupracoval s časopisem Melodie a stal se prvním šéfredaktorem magazínu Rock a pop. Nepřítel hudby na internetu dodnes recenzuje přenosy z Metropolitní opery v New Yorku pro Hospodářské noviny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY