shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 19. února 2016

Coldplay si v Británii prvenství příliš neužili, "25" Adele je opět nejprodávanější

Vydáno: 22.02.2016 22:01 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Na rozdíl od předchozího týdne se nám v horních patrech britských hitparád nedostává značné pestrosti. Hudební svět se téměř rozloučil s Davidem Bowiem a může se začít loučit se členy kapely Viola Beach. Coldplay se zase loučí se zlatem, neboť Adele už nebavilo číhat zpovzdálí a s deskou "25" je znovu první.

Lukas Graham
© facebook interpreta
SINGLY - Začátek týdne napověděl, že se v žebříčcích tentokrát nedočkáme překotných změn. Lukas Graham se stále drží na první příčce prodejů i streamů a jejich "7 Years" je tak druhý týden zlaté. Mnozí předvídali, že se po odlivu fanynek One Direction singl bývalého člena chlapecké kapely nemá šanci udržet na vrcholku hitparády. Intimní "Pillowtalk" Zayna je však stále druhý. O příčku si polepšili Rihanna a Drake se singlem "Work". Opakuje se minulost, neboť téměř před rokem se na třetím místě držela "FourFiveSeconds". I pro Drakea je to déjà vu, protože jeho "Hotline Bling" vyšplhala na třetí místo v listopadu. Zajímavostí je, že singl, se kterým v roce 2011 dobyl vrcholky hitparád, nazpíval právě také s Rihannou.

Tandem dvou singlů Justina Biebera pomalu ale jistě padá, stále se však drží v horní desítce. "Sorry" a "Love Yourself" jsou na sedmé a osmé příčce jen kousek za tajnou zamilovaností dívek z Little Mix. Ty to daly dohromady s Jasonem Derulem a vylévají si popová srdce v hitu "Secret Little Song". Klip k této baladě nabírá na melodramatických obrátkách. Zatímco se dívky během jednotlivých vokálů procházejí londýnskými ulicemi, Jason křepčí sám ve studiu a skáče po stěnách, neboť neví, jak naložit s emocemi. Láska s člověkem dělá nečekané věci. Novým přírůstkem v desítce je Zara Larsson. S tou jsme se potkávali celý podzim, kdy spolu s MNEKem dosáhla pátého místa. Tentokrát je na to se singlem "Lush Life" sama na deváté příčce.

Nejvýše umístěnou novinku uplynulého týdne provází černé smuteční rouno, stejně jako tomu bylo několik týdnů u tvorby Davida Bowieho. Čtyřčlennému uskupení Viola Beach byla předpovídaná zářná budoucnost. Kvartet se zúčastnil nahrávání pro BBC a jejich potenciál sahal ke hvězdám. Lovci hlav však bohužel promluvili příliš brzy. Minulý týden se na cestě z koncertu ve Švédsku jejich vůz zřítil z mostu do kanálu a všichni čtyři hudebníci spolu s manažerem zahynuli. Nejmladšímu členovi bylo pouhých devatenáct let. Jedenáctá příčka budiž jim nedostačující poklonou a upomínkou. Fanoušci usilovali o zlaté místo, avšak jak už tomu ve streamech je, krátké výbuchy trendovosti nejsou vždy schopny zajistit nejvyšší umístění. Prodereme-li se hlouběji žebříčkem, na čtyřicátém prvním místě mimo jiné startuje "Cheap Thrills" ze Siina nového alba.

    Top 10 - singly:
  1. Lukas Graham - 7 Years
  2. Zayn Malik - Pillowtalk
  3. Rihanna - Work
  4. Jonas Blue & Dakota - Fast Car
  5. Shawn Mendes - Stitches
  6. Little Mix ft. Jason Derulo - Secret Love Song
  7. Justin Bieber - Love Yourself
  8. Justin Bieber - Sorry
  9. Zara Larsson - Lush Life
  10. Snakehips ft. Tinashe & Chance - All My Friends

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY - Adele už toho měla dost a po pěti týdnech a technickém Grammy debaklu si přebírá zpět své zlato. Celkem se jedná o osmý týden v čele tabulky od vydání alba a sesazuje tak Coldplay, kteří se pouhý týden těšili z přílivu diváků Super Bowlu. Na Bowieho se stále nezapomnělo, ačkoliv jeho vliv v horní desítce desek pomalu uvadá. Nadále je jeho bestofka na druhém místě, následována Justinem Bieberem a nejvýše umístěnou novinkou pro uplynulý týden. Ronan Keating si vydání alba načasoval na Den matek, a tak se mnohé fanynky budou moci radovat z "Time Of My Life", desátého studiového alba bývalého člena Boyzone, jež je zároveň potěchou pro romantiky a ódou na Irsko. I proto se nám na desce dostane nejen tradičního popu, ale také tamní folkovosti. Nostalgie s irským kouzlem tak začíná na čtvrté příčce.

Coldplay, jak už bylo řečeno, opustili vrcholek žebříčku a poslušně se jedenáctý týden s hlavou v oblacích odporoučeli na pátou příčku. Jess Glynne si horní desítku okusila téměř celou. Tentokrát se z desítky vyšvihla na šesté místo. Bowieho si připomínáme nejen jeho nejprofláklejšími hity, ale i těmi nejnovějšími. Černá vlajka ve tvaru hvězdy vlaje na sedmém místě a je pietním zastavením pro všechny, stále truchlící, fanoušky. Rihanna vsadila s "Anti" na zcela jinou notu. Někteří tleskají, někteří spílají, každopádně se osmadvacetiletá interpretka v elitní desítce drží zatím bez problému. Kam ji "Anti" v kariéře posune, na to si budeme muset ještě počkat. Nejprodávanějších deset alb uzavírá druhá bestofka Davida Bowieho, tentokrát je to "Nothing Has Changed". V letošním roce se toho však zatím stihlo změnit až až.

Illinoiská Lissie vstupuje do hitparády s pop-countryovou novinkou "My Wild West". Deska je umně vyrýsovaná a Lissie na ní předkládá skladby plné bolesti, nejistoty, akustické kytary a sesterské solidarity. Co víc si přát.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25
  2. David Bowie - Best Of Bowie
  3. Justin Bieber - Purpose
  4. N Ronan Keating - Time Of My Life
  5. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  6. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  7. David Bowie - Blackstar
  8. Little Mix - Get Weird
  9. Rihanna - Anti
  10. David Bowie - Nothing Has Changed - The Very Best Of

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • empire state building (Právo v L.A, 23.02.2016 06:08) Reagovat

    Adele jako žena moc pěkná není a ten hlas není taky Bůhví co. Kdyby trochu zhubla, udělala si novou image, pár průseru, jako fotky, jak vylízá s auta a nemá kalhotky, nebo opitá na mol, zvrací z empire state building, vášnivý románek s Lady Gaga, hned by byl svět lepší :-)

    • Re: empire state building (Drahoš, 23.02.2016 08:26) Reagovat

      Snad jsem dobře pochopil, že si děláš srandu? :-)

      • Re: empire state building (Právo v L.A, 23.02.2016 18:59) Reagovat

        Anebo taky nedělám! :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Justin Bieber zrušil turné včetně koncertu v Praze (01.03.2023 21:14)
- Video: Podívejte se na Rihannu (a její těhotenské bříško) na Super Bowlu (13.02.2023 12:30)
- Video: Coldplay zahráli u Jimmyho Kimmela speciální verzi "Clocks" (04.02.2023 17:39)
- Nové desky 3/2023 - od Måneskin přes Katatonii po Mirai (25.01.2023 14:30)
- Rihanna žhaví fanoušky na své vystoupení na Super Bowlu krátkou ukázkou (14.01.2023 18:04)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu