Wohnout dokončili knihu "Sladkých dvacet". Nabídnou ji fanouškům na jarním turné

22.02.2016 10:19 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Wohnout letos slaví dvacet let své existence a namísto toho, aby fanoušky oblažili svým výběrovým albem, pustili se do psaní knihy. Sepsali kapelní paměti, posbírali videa a vytříbili fotky, všemu dali úhlednou finální podobu a ta dostala název "Sladkých dvacet".

Wohnout kniha
© facebook interpreta
"Už to dávno nepočítáme, ale máme za sebou hodně přes patnáct set koncertů, vydali jsme přes sto písniček a víc než desetkrát jsme v dodávce objeli zeměkouli. Víme velmi dobře, co je kalba, kotel, podium, backstage, hotel s ostudou, depka i euforie ve studiu, sex, drogy a r'n'r." Právě to se píše v začátku jmenovaného díla. Sepsal ho Matěj Homola a bratr Honza se postaral o grafickou stránku věci. Knížka nejenže popisuje cestu od dětství do dospělosti a vzestupy i pády, ale věnuje se i konkrétním písním, lidem a situacím.

"Další rozměr dodávají knize QR kódy, díky nimž je možné se dostat k mnoha audio/video materiálům, jako jsou raritní amatérské záznamy z koncertů, klipy, další fotky a podobně. V kombinaci s textem si tak může čtenář udělat ucelený obrázek o kapele Wohnout," dodávají členové této skupiny. Přes tři sta stránek informací lze zakoupit za 350 Kč od 3. března v e-shopu na stránkách formace.

Kniha nebude chybět ani v prodejních stáncích během jarního turné, které startuje 4. března v Jihlavě. Křest se uskuteční o den dříve v pražském klubu Rock Café a proběhne zde i autogramiáda. Vstupenky na koncerty turné se dají zakoupit v obvyklých předprodejích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY