Golden Cat namíchali taneční podcast pro XPLAYMIX

17.02.2016 17:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

V podcastové sérii XPLAYMIX se pravidelně objevují jak zavedená jména, tak i relativní nováčci na tuzemské hudební scéně. Jednou z takových nových tváří je i pražská trojice Golden Cat, která má na svědomí nejnovější přírůstek do série. Ve svých vystoupeních kombinují Golden Cat hru na živé nástroje s taneční elektronickou hudbou. Pokus o definici toho, co vlastně kapela hraje, se podobá chůzi minovým polem. Vypůjčuje si totiž tu z techna, tu z houseu a tu třeba z elektra. Záliba ve velkých melodiích ji občas zavede k hranicím EDM, aniž by se však vrhala do zrádné náruče podbízivosti.

Od svého vzniku v roce 2014 stihli Golden Cat vystoupit na několka prestižních akcích. Kromě festivalu Let It Roll zahráli například jako support pražských koncertů norského producenta Kyga či Francouze Dangera. Paralelně se svými koncertními show se trojice věnuje též djingu a pozvolna se pouští i do vlastní produkce. Zatím jediné EP "Tac Nedlog" z roku 2014 by v březnu měla doplnit zbrusu nová nahrávka, která jejich tvorbu představí z údajně trochu temnější stránky.

Podcast pro XPLAYMIX vznikl při příležitosti vystoupení Golden Cat na Winter Arena Afterparty v pražském klubu Chapeau Rouge. Ta se odehraje v pátek 19. 2. a navazuje na víkendovou akci Winter Arena v Peci pod Sněžkou. Obsahem mixu je směs tech-houseu a melodického techna - podle kapely ideální kombinace pro domácí poslech s přesahem k taneční elektronice.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY