Rapper Future má v USA třetí desku na zlatě během půl roku

17.02.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Hiphopová hvězda Future září stále více, po červencové sólovce a zářijovém počinu s Drakem dosáhl i se sólovou novinkou "EVOL" amerického deskového prvenství. Sekundoval mu Wiz Khalifa a Elton John. V singlech se na první místo vrátil Justin Bieber, twenty one pilots byli stříbrní a nahoru šla Rihanna.
Justin Bieber - Love Yourself
© facebook interpreta
SINGLY - Šílenství okolo Zayna mělo krátké trvání, po výrazném debutu přišlo "Pillowtalk" o 68 % downloadů (86 tisíc) a čtvrtinu streamů (16,9 milionů). I když si bývalý člen One Direction polepšil o dvě třetiny v rádiích na 29 milionů impresí, celkově spadl ze zlata až na sedmičku. Takový pád z jedničky jsme tu neměli pět let, když spadla Rihanna s Drakem s jejich "What's My Name?" také na sedmičku.

Když už jsme u této dvojice, s novým "Work" si polepšili na čtyřku v třetím týdnu v žebříčku. Pro Rihannu to je dvacátý Top 5 hit. Pouze šest interpretů jich má více. Po vydání na Spotify singl zaznamenal 15 milionů přehrání (+222 %) a tato služba na tom měla poloviční podíl.

Jak ale dopadly stupně vítězů? Justin Bieber se s "Love Yourself" vrátil na špici, a nově vede v rádiích se 144 miliony, kde nahradil své vlastní "Sorry", které zůstalo na celkovém bronzu. Stříbro vybojovali twenty one pilots a sen tak pokračuje dál. "Stressed Out" už má 144 milionů impresí, 13,5 milionů streamů a downloady příliš nespadly, jen o devět procent na 102 tisíc. Hot Rock Songs vede poosmé.

Flo Rida se s "My House" vrátil na předchozí maximum pětku, poprvé navíc dominoval downloadům se 136 tisíci stažení. Je to tak jeho již čtvrtý #1 Digital Song, po "Low", "Right Round" a "Whistle". O cirka pětinu si polepšil i ve streamech a rádiích.

Adele si pohoršila na šestku a za Zaynem dosáhli nového maxima G-Eazy a Bebe Rexha. The Chainsmokers se neposunuli a první desítku tentokrát uzavřel Shawn Mendes, když minule debutující Drake se "Summer Sixteen" putoval do třetí desítky.

Na jedenáctce jsou už DNCE Joea Jonase s "Cake By The Ocean" a na třináctku vyskočili po Super Bowlu Coldplay s "Adventure Of A Lifetime". Zaslouženou novinkou týdne je peckovní "Low Life" Futura s The Weekndem od producenta Metro Boomin.

    Top 10 - singly:
  1. Justin Bieber - Love Yourself
  2. twenty one pilots - Stressed Out
  3. Justin Bieber - Sorry
  4. Rihanna feat. Drake - Work
  5. Flo Rida - My House
  6. Adele - Hello
  7. Zayn Malik - Pillowtalk
  8. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  9. The Chainsmokers feat. ROZES - Roses
  10. Shawn Mendes - Stitches

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Future - EVOL
© facebook interpreta
DESKY - Futureovi stačilo jen něco přes šest měsíců, aby od svého prvního zlata přidal i druhé a třetí. Po třetí studiovce "DS2" uspělo "What A Time To Be Alive" s Drakem a nyní i regulérní sólová novinka "EVOL".

Album bylo dostupné pouze na Apple Music a iTunes a vygenerovalo 100 tisíc stažení a 34 tisíc dalších jednotek v přepočtených streamech a downloadech jednotlivých skladeb. Pokud bychom nepočítali Glee, kteří se soundtracky získali tři zlata během necelých dvou měsíců, posledně takto rychlý v získávání prvenství byl Herb Alpert v roce 1965!

Na stříbro si polepšila Adele, Rihanna ze zlata spadla na bronz. Přestože začalo být "ANTI" dostupné v kamenných obchodech, prodalo se pouze 52 tisíc kopií, z čehož těch fyzických bylo 24 tisíc. Zbytek do 96 tisíc jednotek byly přepočty. Slabota.

Coldplay po Super Bowlu s albem "A Head Full Of Dreams" vystřelili na čtyřku, když si v číslech polepšili více než trojnásobně. Na Google Play ho ale doslova rozdávali za pouhých 99 centů a slevu mělo i iTunes.

Za pátým Justinem Bieberem odstartoval Wiz Khalifa s novinkou "Khalifa". S předchozím "Blacc Hollywood" ale dosáhl zlata. Za ním můžeme najít kompilaci "Now! 57" a Eltona Johna s "Wonderful Crazy Night". Anglická legenda tak dosáhla devatenáctého umístění v Top 10, a poprvé to bylo v roce 1971.

    Top 10 - alba:
  1.  N Future - EVOL (134 tisíc jednotek)
  2. Adele - 25 (121, +14 %)
  3. Rihanna - ANTI (96, -42 %)
  4. Coldplay - A Head Full Of Dreams (90, +265 %)
  5. Justin Bieber - Purpose (73, +1 %)
  6.  N Wiz Khalifa - Khalifa (64)
  7.  N Různí - Now That's What I Call Music! 57 (63)
  8.  N Elton John - Wonderful Crazy Night (57)
  9. twenty one pilots - Blurryface (42, -2 %)
  10. ▼ Kevin Gates - Islah (40, -64 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY