shop.musicserver.cz
Nové desky pro 7. týden

Nové desky pro 7. týden

Vydáno: 21.02.2016 11:54 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinkami tentokrát zahýbaly především Grammy. Jak? Dostaly se k nám konečně nominované tituly, které nás do této doby míjely. Mezi jejich autory patří třeba Chris Stapleton, Little Big Town, Seth MacFarlane, nebo Angélique Kidjo. Novinkami to vyvažují Tedeschi Trucks Band, Magdalena Kožená, nebo Josef Salvat. Rockery jistě potěší deska Last In Line nebo i novinka populárních Wolfmother.

Pokud se v pondělí 22. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Magdalena Kožená - Monteverdi (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Magdalena Kožená - Monteverdi
Česká operní diva Magdalena Kožená si po narození dcery příliš neodpočinula a několik měsíců po porodu opět stanula na světových pódiích. V této době navázala spolupráci se švýcarským orchestrem La Cetra pod vedením Andrea Marcona. Z ní nakonec vykrystalizovala i nová nahrávka, pro kterou Kožená vybrala opravdové barokní hity z pera Claudia Monteverdiho, ke kterým přidala ještě tři skladby Marca Uccelliniho, Tarquinia Meruly a Biagia Mariniho. Ke spolupráci na albu, které nazvala jednoduše "Moteverdi" si pak přizvala i několik svých kolegů, kterými jsou sopranistka Anna Prohaska, kontratenor David Feldman, tenoři Jakob Pilgram a Michael Feyfar a bas Luca Tittoto. Kompletní seznam skladeb a jejich ukázky vám nabídne e-shop Supraphonline.cz.


Wolfmother - Victorious (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Wolfmother - Victorious
Kdyby se vás někdo zeptal, jaká je nejslavnější australská rocková kapela, možná budete váhat, jestli řeknete AC/DC, kteří svou věrnou kopii nyní našli v krajanech Airbourne, nebo Wolfmother. Mainstreamové publikum by si ale nejspíš vzpomenulo nejdříve právě na Wolfmother, kteří nyní vydávají novinku "Victorious". V pořadí čtvrtá studiovka vznikla za dohledu producenta Brendana O'Briana, známého ze spolupráce s Brucem Springsteenem nebo Pearl Jam. Z nových skladeb na vás jistě silně dýchne vliv debutu, který slaví desetileté výročí od uvedení na trh. Jako pilotní ochutnávka dorazila do rádií titulní skladba desky a tu společně s další si můžete poslechnout na billboard.com.


Tip týdne

Tedeschi Trucks Band - Let Me Get By (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues / soul / R&B

Tedeschi Trucks Band - Let Me Get By
Pokud jsou vám první dvě slova názvu kapely Tedeschi Trucks Band povědomá, pak se rozhodně nejedná o náhodu. Základ tohoto uskupení totiž tvoří soul bluesová zpěvačka Susan Tedeschi a její manžel, známý americký kytarista Derek Trucks. S nimi dále skupinu dotváří ještě dalších deset muzikantů a zpěváků. První album natočili v roce 2011, druhé o dva roky později a nyní vydávají třetí studiovku, kterou nazvali "Let Me Get By". Pro standardní vydání nahráli celkem deset skladeb, v nichž míchají dohromady rock, blues, soul a i trochu klasického rhytm and blues. K dispozici bude také verze na vinylu a především deluxe edice, která nabídne osm dalších položek sestávající se částečně z alternativních mixů některých písniček, živých skladeb a dvou dalších songů. Objevovat právě tuto verzi můžete prostřednistvím Supraphonline.cz.


Rick Springfield - Rocket Science (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Rick Springfield - Rocket Science
Rick Springfield je ikonická rocková hvězda, kterou není třeba milovníkům hard rocku dlouze představovat. A nyní vydává už osmnáctou studiovou desku "Rocket Science", se kterou vyráží i na turné. "Hrát naživo nové písně je neskutečně osvěžující. Díky tomu je pro mě osobně živý koncert skutečnou událostí," prozradil hudebník v jednom z nedávných rozhovorů. K novince současně dodal: "Je to populární rocková deska. Jsou na ní kytary a vše, co k rocku patří, ale současně na ní najdete i banjo." O kvalitě nových písní se přesvědčte sami poslechem jedné z nových písní "Light This Party Up".


Angélique Kidjo - Sings (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music / klasická hudba

Angélique Kidjo - Sings
Ačkoli už se objevují zprávy, že Angélique Kidjo chystá společně s nigerijskou zpěvačkou Omawumi další album, k nám se dostává teprve její loňský počin "Sings", který před pár dny získal Grammy v kategorii Nejlepší world music album. A co vlastně akademiky na tomto albu tolik zaujalo? Nejspíš to, že na něm Kidjo spolupracovala s Lucemburským filharmonickým orchestrem pod vedením trumpetisty, skladatele a dirigenta Gasta Waltzinga, který celý projekt vymyslel a realizoval. Pro "Sings" vybral celkem devět skladeb z její téměř čtvrt století trvající hudební kariéry a k nim pak přidal ještě dvě nové skladby. K více jak stočlennému hudebnímu tělesu se přidal i brazilský kytarista Romero Lulambo. Ukázky z alba nabízí beninská zpěvačka na svém webu.


Last In Line - Heavy Crown (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Last In Line - Heavy Crown
Americká heavy metalová formace Last In Line vznikla v roce 2012 z bývalých členů kultovní formace Dio a jako boční projekt kytaristy Def Leppard Viviana Campbella. Svůj název při tom odvodila z jednoho z alb slavné formace "The Last In Line" z roku 1984. Ale nyní už pár slov k novinkové desce "Heavy Crown": Nahrávka začala vznikat už v roce 2014, kdy se ven dostala skladba "Devil In Me". Produkci nových písní si vzal na starost basák Jeff Pilson a kapela se už nemůže dočkat jejich živé produkce: "Byla by to věčná škoda - hlavně díky tomu, že ta deska zní ještě lépe, než jsme čekali. Neradi bychom ji jen vydali a nevyužili toho potenciálu, zahrát nové skladby i naživo," prozradil Vivian Campbell.


Chris Stapleton - Traveller (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / jižanský rock

Chris Stapleton - Traveller
Chris Stapleton patří mezi další úspěšné, kteří bodovali na Grammy. Tento countryový zpěvák v minulosti působil jednak jako člen kapely The Jompson Brothers, ale především skládal písničky pro své kolegy, jako jsou Kenny Chesney, George Strait, Darius Rucker, Adele, Luke Bryan, Tim McGraw, Brad Paisley, nebo Dierks Bentley. Šest z nich se dokonce podívalo i na vrchol amerického countryového žebříčku. Loni v květnu ovšem vydal své vlastní sólové album "Traveller", které poté, co bylo nominováno na Grammy v jedné z nejsledovanějších kategorií - Album roku -, vychází i u nás. Kolekce čtrnácti písniček ve stylu country a jižanského rocku sice v této kategorii na zlatý gramofonek nedosáhla, ale v country části neměla konkurenta. Čím Chris Stapleton akademiky tak nadchnul, zjistíte z řady videí na jeho VEVU.


Jack Garratt - Phase (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / blues rock

Jack Garratt - Phase
Britský zpěvák a mutiinstrumentalista Jack Garratt se hládí o slovo s debutovou deskou "Phase". Kritika se k ní staví zatím z části neutrálně a z části pochvalně. Co by vám ale určitě nemělo utéct, jsou kousky "Weathered" a "The Love You're Given", které dorazily k posluchačům již dříve jako singlové vábničky. Kromě nich obsahuje nahrávka dalších deset songů. Některé z nich včetně dvou uvedených singlů najdete na Vevo kanálu umělce. O svůj názor a dojmy se podělte v komentářích.


Josef Salvat - Night Swim (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Josef Salvat - Night Swim
Australana Josefa Salvata, který už nějaký čas žije v Londýně, jste mohli zaregistrovat především díky jeho coververzi Rihannina hitu "Diamonds", ovšem nyní budete mít možnost poznat i jeho vlastní tvorbu. Sedmadvacetiletý zpěvák vydal svůj debut "Night Swim" už loni v říjnu, ovšem stalo se tak pouze ve Francii, zatímco zbytek světa se dočkal až nyní. Jeho vlastní tvorba se pohybuje na rozhraní electro popu, popu a intimního popu, přičemž bývá označovaná jako kombinace Morrisseyho a Lany Del Rey. Zda na vás podobně zapůsobí šestnáctka písniček, které na svůj debut zařadil, zjistíte například návštěvou na jeho YouTube.com profilu. Pokud se vám zalíbí, v nabídce je i verze na vinylu.


Little Big Town - Pain Killer (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Little Big Town - Pain Killer
Některým albům trvá cesta do Evropy a do povědomí pořádně dlouho. Příkladem budiž album "Pain Killer" americké countryové vokální skupiny Little Big Town, které spatřilo světlo světa už v říjnu roku 2014. Nicméně americká veřejnost a také američtí akademici si ho všimli teprve s úspěchem druhého singlu "Girl Crush", který nejenže vyhrál americký countryový žebříček, ale už je dvojnásobně platinový. Letos mu tak neunikla nominace na Grammy v kategorii Best Country Duo/Group Performance a "Pain Killer" byl nominovaný také na Nejlepší countryové album. Jak už víte z předchozích řádků, tu si pro sebe uzurpoval Chris Stapleton, ale první zmíněnou nominaci Little Big Town ve zlatý gramofonek proměnili. I díky tomu se konečně čeští příznivci dočkají této desky, kde si většinu z třinácti písniček složila sama kapela a jejíž produkci má na svědomí Jay Joyce (Eric Church, Keith Urban, Carrie Underwood a další). Blíže můžete některé písničky z alba poznat na VEVU formace.


Seth MacFarlane - No One Ever Tells You (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop

Seth MacFarlane - No One Ever Tells You
Seth MacFarlane je spíše známý coby herec, který hrál Teda ve stejnojmenném filmu s Markem Wahlbergem i jeho pokračování, nebo v seriálu "Family Guy". Právě ve filmech o sprostém plyšákovi jste ho mohli slyšet i zpívat; přičemž píseň "Everybody Needs A Best Friend" byla dokonce nominovaná i na Oscara. Nebyl to ale jeho první pěvecký počin. V té době měl za sebou již debutové album "Music Is Better Than Words", které bylo nominováno na Grammy v kategorii Nejlepší zpívané tradiční popové album. To se opakovalo znovu letos s jeho loňskou třetí deskou "No One Ever Tells You", pro kterou ve slavných studiích Abbey Road nazpíval hned sedmnáct klasických kusů z padesátých a šedesátých let. Za zády měl pětašedesátičlenný orchestr, jehož členem byl i basista Franka Sinatry Chuck Berghoffer. Produkce se pak ujal Joel McNeely, jehož služeb velmi často využívá filmové studio Disney. Letmý pohled na titul nabízí Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Compagnia Di Punto - Antonio Rosetti: Sinfonien Und Konzerte (Sony Music)
Gehennah - Too Loud To Live, Too Drunk To Die (Mystic Production)
Hardholz - Herzinfarkt (Mystic Production)
Inglorious - Inglorious (Mystic Production)
J Alvarez - Desde Puerto Rico Live (Sony Music)
Různí - Whiplash (soundtrack) (Universal)
Sammy Hagar - Lonestar (bootleg) (Bertus)
Schola Gregoriana Pragensis Carolus IV. - Rex Et Imperator (Supraphon)
W.A.S.P. - Nasty (bootleg) (Bertus)

Vychází na vinylu:
Gehennah - Too Loud To Live, Too Drunk To Die (Mystic Production)
Jack Garrat - Phase (Universal)
Josef Salvat - Night Swim (Sony Music)
Placebo - Sleeping With Ghosts/Black (Universal)
Placebo - Sleeping With Ghosts/Blue (Universal)
Různí - Whiplash (Universal)
Tedeschi Trucks Band - Let Me Get By (Universal)
The Neighbourhood - Wiped Out! (Sony Music)
Wolfmother - Victorious (Universal)

Reedice:
Různí - The Essential Stephen Sondheim (Sony Music)

NÁZORY
  • simple plan (dave, 21.02.2016 13:06) Reagovat

    a na novinku od simple plan ste zabudli?

    • Re: simple plan (Tomáš Parkan - autor, 21.02.2016 15:22) Reagovat

      Těžko říct, že zapomněli. Bohužel se k nám, respektive ke mně, momentálně vůbec nedostává ediční plán Warner Music a co u nich vychází, čerpám pouze z předprodeje Bontonlandu. Ve chvíli, kdy je nemají oni, nemáme je ani v Nových deskách.

  • Jack Garratt - Phase (Petr Hrudka, 21.02.2016 14:17) Reagovat

    Desku hodnotím velice pozitivně. Zdá se mi, že mírně vzhlíží do hudebních míst, kde jsou Alex Clare nebo Woodkid. Akorát mu podle mě chybí větší progresivnost. Na druhou stranu lehce až moc jednoduché písně mají svou skrytou sílu. Dávám velký palec nahoru.

    • Re: Jack Garratt - Phase (john, 21.02.2016 15:26) Reagovat

      Tiež mi chýba progresívnosť, lebo ja iba progresívne platně počůvam, predovšetkým geniálnu Siu a asimu!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu