Nebe se ve "Zkus na chvíli mi lhát" vydávají na vesmírnou pouť

16.02.2016 13:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Už je to půl roku, co domácí kapela Nebe představila svůj song "Pláštěnky", který je zároveň pilotním singlem nadcházející třetí studiovky. Ta sice vyjde až na podzim, ale fanoušky je třeba pravidelně masírovat a udržovat v bdělosti, a tak je tu další ochutnávka v podobě písně "Zkus na chvíli mi lhát", ke které skupina rovnou představuje i vizuál.

Nebe pro natočení videoklipu oslovili zkušeného režiséra Ondřeje Urbance z kreativní agentury ManaWorld.eu., s nímž spolupracovali už na předešlých projektech. Tentokrát se všichni zúčastnění pěkně plácli přes kapsu a během jednoho natáčecího dne museli do ateliérů Pokrok na pražském Žižkově vměstnat celý vesmír. "Přiznávám, že se po produkční stránce nejednalo o úplně jednoduché natáčení. Mimo jiné jsme museli dovnitř dovézt devět tun písku! A brnkačka to nebyla ani pro kapelu. Nejvíc si zkusil asi zpěvák, který byl navlečen do skafandru, ve kterém se úplně nedá dýchat," popisuje natáčené režisér.

"Videoklip vypráví příběh umělců, které při tvorbě inspirují všelijaké múzy či sny, a ty pak zhmotňují do textu, hudby nebo videa. V našem klipu jsme se vydali raketou za vílou do vesmíru, kde celý děj a celá idea příběhu vyvrcholí jedním velkým třeskem," dodává Ondřej, který stojí i za námětem celého videa. To je doposud nejvýpravnějším v historii kapely a zajímavostí je i fakt, že roli éterické víly přijala přítelkyně frontmana Petra Harazina.

Po hudební stránce jde rozhodně o jednu z aranžérsky nejvýraznějších písní, kterou kdy Nebe natočili. Pokud bude obdobně jako tento singl a "Pláštěnky" znít celá nové album, máme se rozhodně na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY