UDG pojmenovali nové album a zveřejnili podrobnosti

18.02.2016 14:07 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jak jsme již před časem informovali, kapela UDG nedávno dokončila svoje nové studiové album. Nyní jsou známy téměř všechny podrobnosti.

Novinkové album pojmenované "Emotikon" vydávají UDG po více než třech letech. "Neumíme pracovat na zakázku, ani sledovat trendy a dodržovat termíny. Nejsme firma, jsme kapela. Žijeme, hrajeme, a když se v nás nastřádají city, pocity, emoce a chuť sdělit je ostatním, uděláme to. Takhle vznikl 'Emotikon'," komentuje vydání dvorní textař a bubeník Tomáš "Jugi" Staněk.

Zatímco minulá deska byla více popová, jejich páté album, které bude obsahovat celkem šestnáct písní, je návratem k rockové podstatě. Všechny zvuky jsou nahrané naživo a na albu nejsou prakticky žádné samply. Zvláštní pozornost kapela věnovala svým typickým vícehlasným vokálům a prostor dostal i pro kapelu tradiční zvuk saxofonu.

Na celkovém soundu si tentokrát UDG dali obzvlášť záležet - točili, míchali a masterovali celkem ve třech studiích v Čechách a na Slovensku a o produkci se opětovně postaral Armin Effenberger. Na desce se objeví i několik hostů, jmenovitě Jakub Děkan, Mirka Miškechová a mladičká zpěvačka Rina.

Již brzy kapela představí pilotní singl s názvem "Atomy", než se tak stane, je tu tzv. nultý s názvem "Intergalatická". Poslechnout si ho můžete pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY