Son Lux v "Undone" pracují s vnitřním napětím a taneční choreografií

22.02.2016 09:08 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Američan Ryan Lott se po vydání několika vizionářských nahrávek s projektem Son Lux stal uznávanou personou na poli elektronického popu. Coby muzikant s klasickým hudebním vzděláním skládá pro širokou škálu nástrojů a s využitím moderních technologií soustavně rozšiřuje svoji originální zvukovou banku.

Lottova tvorba bývá často označována jako avantgardní, alternativní nebo jinak okrajová. Okázalými melodiemi a silnou atmosférou ale dokáže zaujmout i ty posluchače, u nichž v první moment narazí na nezvyklé kompozice. A podobně přistupuje i ke svým videoklipům, které svým ztvárněním vybočují a přitahují zároveň.

Klip, který vznikl ke skladbě "Undone" z loňského alba "Bones", v základní dějové linii zobrazuje vztah ženy a muže. Soustředí se přitom na ženskou postavu, její nezadržitelný úprk směrem do neznáma a zanechávání stínu minulosti za sebou. Co ji žene vpřed, zůstává skryto mezi řádky, přesné odpovědi ale není třeba znát. Pro videoklip je stěžejní vnitřní napětí, které vyzařuje z každého jednotlivého detailu. Ať už jde o kontrast divočiny s rudě červenými úhlednými šaty ženy nebo propracovanou choreografii v tanečních pasážích. A ani opakovaným zhlédnutím neztrácí na intenzitě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY