Ex-vokalistka Flyleaf Lacey Sturm vydala rockově dravý debut "Life Screams"

08.03.2016 19:43 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Fanoušci amerických alternativních rockerů Flyleaf se na nové album bývalé frontmanky Lacey Sturm nepochybně těšili. Zatímco její bývalá domovská skupina si dává menší pauzu, floridská rodačka připravila své první sólové album nazvané "Life Screams".
8/10

Lacey Sturm - Life Screams

Skladby: Impossible, The Soldier, I'm Not Laughing, Vanity, Rot, You're Not Alone, Feels Like Forever, Life Screams, Faith, Roxanne (Live), Run To You
Vydáno: 12.2.2016
Celkový čas: 38:15
Vydavatel: Followspot
Lacey Sturm opustila Flyleaf v roce 2013, rok po vydání třetí studiové desky "New Horizons". Zatímco její bývalá skupina nahrála další desku s novou zpěvačkou Kristen May, Lacey se ze scény stáhla a až nyní vypouští své první sólové album "Life Screams". Fanoušci se však nemusí bát, že by energická zpěvačka výrazně uhnula od rockového soundu Flyleaf. Její debut je naopak překvapivě divoký.

Novinka nabízí dvanáct vesměs stylově jasně zařaditelných rockových skladeb, kterým vévodí ostrý hlas čtyřiatřicetileté zpěvačky. Dominují zde vesměs rychlejší písně, které jsou prokládány několika zdařile napsanými baladami. Struktura sólovky tedy představuje tradiční zažitý rockový koncept v tomto ohledu nijak nepřekvapuje. Lacey si i všechny kusy na albu sama napsala a její autorský rukopis nepostrádá smysl pro hitovost a vkusný mix mainstreamu a rockové alternativy. Důkazem jsou skvělé hity "Impossible", "I'm Not Laughing" či "Rot".

Kromě rychlejších písní album nabízí i povedené balady, většinou zařazené do klidnější druhé poloviny nahrávky. Nejvíce z nich zaujme titulní skladba "Life Screams" s působivým doprovodem klavíru. Právě balada "Life Screams" představuje Lacey jako charismatickou zpěvačku s příjemnou rockovou barvou.

Na albu se kromě autorských písní nachází i jedna coververze, a to "Roxanne" od kultovních The Police. Stingem napsaná hitovka z roku 1978 vyšla na jejich úspěšné desce "Outlandos d'Amour". Lacey si s ní poradila statečně a jinak pop-rockové písní dodala rockovější říznější háv. Navíc je předělávka zachycena v živé verzi, která ji dodává na živočišnosti a příjemně album zpestřuje, a to i přes jemné intonační nedochvilnosti.

První sólový pokus bez opor členů Flyleaf se Lacey Sturm povedl. Po čtyřleté pauze bez nahrávání ve studiu nejeví náznaky pokleslejší formy. "Life Screams" naopak zní lépe než poslední album Flyleaf "New Horizons", na kterém se ještě jako zpěvačka a skladatelka podílela. Ve srovnání s poslední deskou amerických rockerů s již novou zpěvačkou Kristen May pak Laceyin debut jednoznačně vítězí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY