Nothing But Thieves v "If I Get High" chytají za srdce

17.02.2016 18:03 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Na debut britské pětičlenné formace, která se importovala do tuzemského prostředí mimo jiné předskakováním na loňském sólovém koncertu Gerarda Waye, se čekalo tak dlouho. Nothing But Thieves totiž vznikli už v roce 2012 a od té doby na sebe upozornili několika úspěšnými singly a hlavně EPčkem "Graveyard Whistling". Na něm neskrývaně, ale přesvědčivě čerpají z neuvěřitelného rozpětí vlivů od úspěšných kytarovek devadesátých let i nového milénia až po velkolepou rádiovou pop music.

Loňská dlouhohrající prvotina dává nebezpečně vzpomenout především na Radiohead nebo Muse. Za aktuální singl "If I Get High", který takřka doslova a do písmene kopíruje zvuk prvních zmíněných z období alba "The Bends", by si nováčci zasloužili napsat tlustým písmem na čelo zloději. Ale sami svým názvem posluchače předběhli. A vzhledem k tomu, že jsou v kopírování tak zdatní, leckdo jim možná ještě poděkuje za přísun muziky, kterou Radiohead před pár lety opustili, poptávka po ní ale zůstala.

Nothing But Thieves si již u raných nahrávek hleděli toho, aby se prezentovali maximem výrazných klipů, díky čemuž se brzy zařadili mezi často vyhledávané interprety virtuálního světa. A nový singl tento trend pouze podporuje. Klip k "If I Get High" v ústřední roli hostí herce RJ Mitteho ze seriálu "Breaking Bad" a jeho děj se točí kolem strastiplného vypořádávání se smrtí matky. Dojemná filmová výprava a herecké výkony patří k nejsilnějším stránkám videoklipu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY