Písničkář James Harries spolupracoval na krimisérii a plánuje koncerty

09.02.2016 16:54 - Veronika Ondečková | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Oblíbený písničkář James Harries je sice původem z Británie, za svůj domov ale přijal Prahu. Loni v létě zde vydal a zároveň poprvé nahrál své sedmé album s názvem "Until The Sky Bends Down". Nahrávka zaujala rozmáchlejší produkcí a přímočařejším přístupem, než jaký byl typický pro jeho dřívější, folkovou tradicí ovlivněnou tvorbu, a získala skvěl ohlas. Vedle bohatého programu provázející vznik novinky si James našel čas také na další aktivity.

Po zkušenostech s filmovou hudbou (například pro film Lidice) tentokrát spojil síly s Českou televizí, pro kterou složil a nazpíval skladbu "Blue Shadows." Jedná se o titulní píseň krimi seriálu "Modré stíny", pokračování divácky úspěšného "Případu pro exorcistu", který se dočká televizní premiéry poslední únorovou neděli. Předlohu Michala Sýkory pro televizní zpracování adaptoval scenárista Petr Jarchovský.

Podzim loňského roku strávil James na tuzemské koncertní šňůře, letošní jaro a léto však věnuje více prostoru vystupování v zahraničí. Na přelomu dubna a května se vydá na turné po rodné Británii a v létě ho pak čekají evropské open air festivaly. Jedna z posledních příležitostí zastihnout věčně usměvavého písničkáře na české půdě se tak fanouškům naskytne 11. února ve vršovickém Café V lese.

"V Café V lese jsem nikdy předtím nehrál, ale velmi mi připomíná The Slaughtered Lamb, slavný hipsterský klub v Londýně, ze kterého mám krásné zážitky, takže se na to moc těším," svěřil se Harries. A koncert bude výjimečný i z hlediska dramaturgie. Jako zvláštní host totiž zahraje skvělý irský písničkář Bob O’Keeffe, který prý Jamese na turné vytáhl z velké bryndy. Dojde tak pravděpodobně i na historky ze soukromého archivu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY