Čtrnáct nových hvězd v programu fetivalu Sziget 2016: Muse, The Last Shadow Puppets, David Guetta a další

09.02.2016 15:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Týdenní program se postupně zaplňuje jmény ze světové scény i uměním všeho druhu a získává jasnější kontury. Sziget, hrdý vítěz kategorie "Best Line-Up" na nedávných European Festival Awards, ohlásil čtrnáct nových jmen letošního ročníku, kterými jsou např. Muse, The Last Shadow Puppets, David Guetta, The Lumineers a spousta dalších. Hudební událost festivalové sezóny se uskuteční od 10. do 17. srpna 2016 v Budapešti.

Na festival Sziget to není z ČR daleko a zúčastnit se jednoho z největších evropských festivalů bude i letos podle nově ohlášených jmen parádní zážitek. Hvězdný příval v line-upu opět dokonale odráží nekonečnou pestrost sedmidenní party na krásném zeleném ostrově v srdci Budapešti. Fanoušci se dočkají tolik žádaných Muse, svoji energií našlapanou show opět přiveze také David Guetta. Vystoupení populárního dua The Last Shadow Puppets, kterou tvoří Miles Kane a Alex Turner, bude bezpochyby velkým lákadlem, stejně jako koncert The Lumineers, kteří v dubnu vydají svoji novou desku.

Bohatý program Szigetu 2016 nově tvoří také britské trio Years & Years, irská skladatelka a zpěvačka Róisín Murphy, velšská heavy metalová kapela Bullet For My Valentine a fantastická Jess Glynne. Fanoušci se mohou těšit také na australské rockery z Parkway Drive, berlínské hiphopové uskupení K.I.Z., alternativní rockovou kapelu The Neighbourhood, holandskou hvězdu Kovacs, kanadského producenta a DJ známého jako Datsik a holandské hiphopové duo Rico & Sticks, které v rámci svého turné dorazí také na Sziget.

Stále platí pro všechny kapely a muzikanty možnost se zúčastnit a jet se podívat na festival Sziget nejen jako divák, ale i jako přímý účastník. Do konce února pokračuje šance se přihlásit do soutěže Jednou ranou na Sziget. Podmínky soutěže naleznete zde. Vstupenky lze zakoupit na tomto místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY