Rihanna a Zayn Malik jsou novými vládci amerických žebříčků

09.02.2016 09:02 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Nic není jako dřív! Americké singly mají nového krále, Zayn Malik z 1D uspěl s "Pillowtalk", a americké desky královnu: Rihannu s "ANTI". Dařilo se i Drakeovi, který s trackem "Summer Sixteen" debutoval na šestce a s "Work It" s RiRi se posunul na sedmičku. Deskové Top 10 viděli Kevin Gates, Sia a Charlie Puth.
Zayn - Pillowtalk
© facebook interpreta
SINGLY - "Pillowtalk" je první sólový singl Zayna Malika, bývalého člena One Direction, a povedlo se mu s ním to, co jako skupině nikdy: vyhrát singlovou hitparádu. Pětice tomu byla blízko, ale Zayn slaví jako první.

Singl byl vydán příhodně v pátek, měl tedy na maximalizaci skóre celý týden. Za tu dobu byl stažen 267 tisíckrát, dosáhl 22,3 milionů streamů, což je čtvrtý nejlepší start vůbec (pomohlo souběžné vydání videoklipu) a v rádiích napoprvé dosáhl 17 milionů impresí.

Je to 25. hit, který odstartoval na instantním zlatě, a první od "Hello" Adele. Mezi interprety, pro které to navíc byl jejich vůbec první singl, je z Britů jediný, a mezi všemi se to naposledy povedlo Baauerovi s "Harlem Shake" před třemi lety.

Všechny skladby, které se posledně seřadily od jedničky od čtyřky, shodně ztratily jednu pozici. Justin Bieber je tedy s "Love Yourself" stříbrný a se "Sorry" třetí, twenty one pilots se "Stressed Out" spadli na čtyřku (a byli Airplay Gainer) a Adele skončila pátá.

Na vysoké šestce díky 215 tisícům downloadů odstartoval Drake s novinkou "Summer Sixteen" a dosáhl tak šestnáctého Top 10 umístění. To patnácté přitom získal na "Work" Rihanny, které si po debutu na devítce polepšilo na sedmičku, když získalo i ocenění Digital a Streaming Gainer.

Flo Rida s "My House" spadl na osmičku, The Chainsmokers s "Roses" na devítku a z první desítky nejenže vypadla Alessia Cara, ale trochu překvapivě i oba singly Seleny Gomez. Top 10 totiž nově uzavírají G-Eazy a Bebe Rexha s "Me, Myself & I".

    Top 10 - singly:
  1.  N Zayn Malik - Pillowtalk
  2. Justin Bieber - Love Yourself
  3. Justin Bieber - Sorry
  4. twenty one pilots - Stressed Out
  5. Adele - Hello
  6.  N Drake - Summer Sixteen
  7. Rihanna feat. Drake - Work
  8. Flo Rida - My House
  9. The Chainsmokers feat. ROZES - Roses
  10. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Rihanna - Anti
© facebook interpreta
DESKY - Tři roky se Rihanna prala s novým albem a nakonec z toho je spíše taková intimnější jednohubka, navíc hlavně pro majitele Samsungů. Novinka "ANTI" rozhodně nebude trhat hitparádové rekordy, každopádně úspěch "Unapalogetic" napodobila, se 166 tisíci jednotkami vyhrála Billboard 200. Prodala sice jen 124 tisíc kusů, kvůli Samsungu a novému přepočtu downloadů a streamů skladeb i na certifikace už má na kontě "platinu" dle RIAA.

Album bylo v uplynulém týdnu už dostupné na všech hlavních digitálních platformách, minule na 27. místě debutovalo v podstatě jen z přepočtu streamů a downloadů singlu "Work". Takový skok na zlato je vůbec největší za posledních osm let. Tento týden se pro změnu začalo prodávat ve fyzické podobě, příští výsledek tak nemusí být vůbec špatný, tradicionalistů a fanoušků, co si přijdou pro CD, je stále hodně.

Na stříbru debutuje se svým prvním LP rapper Kevin Gates. Přestože už deset let čile vydával mixtapy, i tak je 112 tisíc jednotek neskutečné číslo, když si vezmeme, že polovina hiphopových megastar v posledních letech takových čísel vůbec nedosáhla.

Adele spadla na trojku a za ní odstartovala Sia. "This Is Acting" tak nezopakovalo zlato "1000 Forms Of Fear", prodejně jej ale s 68 tisíci překonalo (jednotek mělo 81 tisíc).

Poslední důležitou novinku najdeme za Justinem Bieberem, debut Charlieho Putha "Nine Track Mind". Charlie singly po "See You Again" dokázal, že není interpret jednoho hitu, a šesté místo debutové studiovky to potvrzuje.

    Top 10 - alba:
  1. Rihanna - ANTI (166 tisíc jednotek)
  2.  N Kevin Gates - Islah (112)
  3. Adele - 25 (106, -9 %)
  4.  N Sia - This Is Acting (81)
  5. Justin Bieber - Purpose (73, -16 %)
  6.  N Charlie Puth - Nine Track Mind (65)
  7. twenty one pilots - Blurryface (43, +1 %)
  8. Chris Stapleton - Traveller (33, -3 %)
  9. ▲ Bryson Tiller - Trapsoul (32, +4 %)
  10. G-Eazy - When It’s Dark Out (31, +15 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY