Poslechněte si EP "Strung Out In Heaven" vydané na počest Davida Bowieho

08.02.2016 14:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Po smrti Davida Bowieho se mnoho hudebníků a osobností populární scény hlásí k jeho odkazu. Patří k nim i zpěvačka Amanda Palmer, která společně s producentem Jherekem Bischoffem dala dohromady EP symfonických coververzí písní Davida Bowieho. Zazpívali na něm i Anna Calvi, manžel Palmerové Neil Gaiman a spisovatel a režisér John Cameron Mitchell. Část výtěžku z prodeje půjde i na výzkum rakoviny.

"Hudba je pojivem našich všedních životů. Je lepidlem, které drží dohromady momenty mezi umýváním nádobí, psaním životopisu, pohřby, narozeninami. Čím silnější lepidlo, tím víc si pamatujeme," řekla Amanda Palmer v souvislosti s vydáním EP a dodala: "Bowie tvořil hudbu až do konce, jako dar na rozloučenou. A takhle pro něj my, hudebníci, truchlíme: neustále nám zní v uších, v hlavách. Muž, umělec, odešel. Ale hudba, to lepidlo, tu zůstává. Navěky nás bude spojovat. Na shledanou, Starmane."

EP dostalo název "Strung Out In Heaven" a bylo financováno fanoušky hudebnice prostřednictvím crowdfundingové aplikace Patraeon. Prodávat se bude na webu Bandcamp za symbolickou cenu jednoho dolaru, je zde však možnost přispět jakoukoli vyšší částkou. Jak již bylo zmíněno, část výtěžku poputuje na výzkum rakoviny do bostonské nemocnice Tufts Medical Centre. Právě na rakovinu Bowie 10. ledna v šedesáti devíti letech zahynul.

Hned první zveřejněnou písní se stala coververze titulní písně Bowieho posledního alba "Blackstar", kterou nazpívala anglická písničkářka Anna Calvi. Celé minialbum si můžete poslechnout pod článkem.

Seznam skladeb na EP "Strung Out In Heaven" je následující: Blackstar (feat. Anna Calvi), Space Oddity (feat. Neil Gaiman), Ashes To Ashes, Heroes (feat. John Cameron Mitchell), Helden (singl version - feat. John Cameron Mitchell), Jherek Bischoff - Life On Mars? (instrumental).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY