shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 4. týden 2016

V prodejích dál vede David Bowie, rádia začínají bláznit - nejvyšší novinku má Michal David

Vydáno: 05.02.2016 11:25 v sekci České hitparády - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Nové album Davida Bowieho "Blackstar" i tento týden vyhrálo boj se zpěvačkou Adele, nejvyšší novinku mají Megadeth. Z rádií i nadále nejčastěji slýcháme hit "Hello" od Adele, ale pozor, raketový start zaznamenala filmová příšernost od Michala Davida.

Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Těžko říct, co to způsobilo, ale v rádiích se konečně pohnuly ledy. Nejen že se nám malinko pomíchaly songy v první desítce, ale v první stovce nejhranějších písní v českém éteru je tento týden celkem čtrnáct novinek. Ale jedno po druhém.

První je nadále Adele, zpět na dvojku povyskočili Xindl X a Mirka Miškechová, třetí místo má kapela Kryštof, jejíž "Ty a já" bylo minulý týden na ústupu. Na čtyřku se vrací projekt Lost Frequencies, pátí jsou "Brouci" od Mandrage, kteří si polepšili o šestnáct míst. Na šestku padají X Ambassadors, na sedmičku Anna Naklab & Alle Farben & Younotus, osmá je "Katarze" kapely Slza. Z devítky nás zdraví Coldplay s "Adventure Of A Lifetime" a desítku uzavírá Sebastian s hitem "Toulavá".

Novinek se tento týden opravdu urodilo hodně. Za některé bychom měli být opravdu rádi, v několika případech je jejich vstup do IFPI spíše k pláči. Na osmnáctém místě je například Michal David a jeho song "Čuměj čuměj nekoukaj", který doprovází do kin novou českou romantickou komedii "Decibely lásky". Další novinka je dvaatřicátá, stojí za ní kapela Kryštof a jmenuje se "Tak pojď hledat břeh". O patnáct míst horší je nový song od Jiřiny Anny Jandové pojmenovaný "Nejsem bludný kámen".

Zbytek novinek je v druhé polovině žebříčku. Robin Schulz je s novým singlem "Show Me Love" osmašedesátý, o dvě místa hůř zakotvila francouzská zpěvačka Louane s hitem "Avenir". Třiasedmdesátou pozici okupuje Adam Lambert s "Another Lonely Night", pětasedmdesáté jsou 99 Souls & Destiny's Child & Brandy s písní "The Girl Is Mine", sedmasedmdesáté je spojení dua Sigma a Rita Ora v singlu "Coming Home".

Z osmdesátky se odráží dánská kapela Lukas Graham s písní "7 Years", o pět míst dále následují Fall Out Boy se singlem "Irresistible". Sedmaosmdesátku má nový projekt Horal, který byl postaven na zbytku kapely Nightwork. Jejich prvotina se jmenuje "Běž!". "Na vodě" je aktuální singl Xindla X, jenž odstartoval na devětaosmdesátce. Devadesátí první skončili Zoči Voči s písni "Romantik" a čtyřiadevadesátku urval "Cake By The Ocean" projektu DNCE, za kterým stojí Joe Jonas z již neexistující sourozenecké kapely Jonas Brothers.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  3. Kryštof - Ty a já
  4. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  5. Mandrage - Brouci
  6. X Ambassadors - Renegades
  7. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  8. Slza - Katarze
  9. Coldplay - Adventure Of A Lifetime
  10. Sebastian - Toulavá

David Bowie - Blackstar
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Náhlá smrt Davida Bowieho i nadále ovlivňuje prodeje v tuzemských obchodech. Jeho nové album "Blackstar" je první již tři týdny po sobě. Druhá zůstává Adele s titulem "25", na trojku ze šestky poskočila Slza s albem "Katarze". Čtyřku si hlídají Kryštof s deskou "Srdcebeat", nejvyšší novinka skočila rovnou do první pětky, díky patnácté studiové desce "Dystopia" ji mají na svědomí legendární Megadeth. Na šestku padá debut Barbory Polákové, sedmičku mají i tento týden Coldplay s poslední studiovkou "A Head Full Of Dreams". Osmičku si udržela kompilace "Milovník žen a vetešníků", za kterým stojí Michal Horáček a Jarek Nohavica, devítku výběr Davida Bowieho "Nothing Has Changed" a desítku album vítězky SuperStar s názvem Emma Drobná.

Novinek je tentokrát vcelku dost. Na patnáctém místě to jsou Suede se studiovkou "Night Thoughts", dvacítku má "Reality", tedy album Davida Bowieho z roku 2003. Čtyřiadvacítku si odnáší soundtrack k filmu "Lída Baarová", kterému vévodí nový singl Lucie Bílé. O čtyři místa horší je domácí kompilace pojmenovaná "Beatline 1967 - 1969", na které najdeme například Blue Effect, Flamengo, Olympic, Matadors nebo Rebels.

Na jednačtyřicítce se usadil Mike Oldfield s titulem "Discovery", o tři místa horší je Vypsaná Fixa s albem "Planety Malého prince". Devětapadesátku má remaster desky "Super Trouper" od Abby, dvaašedesátku bere "Heathen", tedy další album Davida Bowieho, tentokrát z roku 2002. Čtyřiašedesátý je komplet Jarek Nohavica s názvem "Box 2007".

Na jednasedmdesátce startuje Tori Kelly s debutem "Unbreakable Smile", pětasedmdesátku má německý heavy metalový kytarista Axel Rudi Pell s novinkou "Game Of Sins". Pětadevadesátá je Sabina Křováková s albem "Sirkama", o dvě místa horší "All The Best" od Tiny Turner a jako osmadevadesátí uzavírají výčet novinek Twenty One Pilots s deskou "Blurryface".

Top 10 - prodejnost:
  1. David Bowie - Blackstar
  2. Adele - 25
  3. Slza - Katarze
  4. Kryštof - Srdcebeat
  5. N Megadeth - Dystopia
  6. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  7. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  8. Michal Horáček & Jarek Nohavica - Milovník žen a vetešníků
  9. David Bowie - Nothing Has Changed
  10. Emma Drobná - Emma Drobná

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Mohl by mi někdo (David, 05.02.2016 23:14) Reagovat

    vysvětlit o co víc jsou větší příšernost písničky Michala Davida než třeba písničky Adele? Pro mě je to stejná úroveň - neposlouchatelné.

    • Re: Mohl by mi někdo (Jindra Vostra, 06.02.2016 00:56) Reagovat

      Tobe pripadaji kolovratkove neonormalizacni odrhovacky nastejno s Adele? Nejsi ty bratr retarda johna?:-)

      • Re: Mohl by mi někdo (David, 06.02.2016 08:10) Reagovat

        Jo, máš pravdu David zpívá odrhovačky a Adele je nudná. Takže pro mě úplně nastejno - nedá se to poslouchat.

        • Re: Mohl by mi někdo (David, 06.02.2016 10:12) Reagovat

          Vždyť já poslouchám, to co se mi líbí, ale to víš, taky si jistě rád rýpneš do těch, které nemusíš. nebo snad ne? :))) Vždyť i redaktoři Musicserveru pořád kritizují ty stejné a chválí ty stejné. A od toho je tady i tahle rubrika Názory.

    • Re: Mohl by mi někdo (Performer, 06.02.2016 08:29) Reagovat

      Davide, Davide. Tobě ta Áda teda hodně leží v žaludku? Proč se na to prostě nevysereš a neposloucháš, co se ti líbí? Proč tady musíš neustále opruzovat?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
- Pink, Dua Lipa, Blanka. Českému éteru kralují ženy (19.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu