Alexander Hacke z Einstürzende Neubauten se vrací do Prahy i s družkou

03.02.2016 19:07 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Stěžejní člen německých Einstürzende Neubauten, baskytarista Alexander Hacke, se po letech vrátí do Prahy, tentokrát do MeetFactory, kde vystoupí 6. února se svým novým projektem.

Po boku Hackeho se představí jeho družka Danielle de Picciotto, známá mimo jiné jako spoluzakladatelka berlínského Love Parade. Nic nevystihuje dvě součástky projektu lépe než pozadí jeho vzniku. Dvojice se vzdala svého berlínského domova a to, co mělo být původně osmnáctiměsíční turné, přerostlo v nomádský způsob života, který trvá již pět let. Jedním z jeho výsledků je i chystané album "Perseverantia". Nahrávka vzniká pomalu, ale jistě od minulého roku a vyjít by měla letos v dubnu. Hacke a de Picciotto na ní prozkoumávají možnosti svého experimentálního přístupu, libujícího si v rytmickém, industriálním tepání a hmatatelné spirituality. Valivé beaty a melancholické housle dávají vyniknout vrstvám dronu, hrdelnímu zpěvu i mluvenému slovu a vybízejí k tomu, abyste se připojili na jejich objevitelskou cestu.

Jako support navnadí melancholickou náladu domácí projekt Sítě, za kterým stojí dva Janové, Tomáš a Kašpar (Tomáš Palucha, Obelisk of Light, Pavilon M2, Thema Eleven).

Cena vstupenek činí 190 Kč v předprodeji a 250 Kč na místě v den konání koncertu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY