Seznamte se s kapelou Hodiny a jejich debutovým singlem "Stmívání"

01.02.2016 12:05 - Jaromír Koc | foto: Marek Musil

Na české hudební scéně se objevuje další nováček. Pětice pražských muzikantů si říká Hodiny, podle zasvěcených má velkou budoucnost a právě na první únorový den stanovila premiéru svého debutového singlu "Stmívání".

Právník, rybář, obchodník, horolezec a fotograf - právě to jsou povolání členů kapely, které vévodí charismatický zpěvák a autor Tomáš Sehnal. Pětice pražských muzikantů, která se zná z předchozích projektů a na hudební scéně se nějaký pátek již pohybuje, se netají tím, že chce dělat kvalitní českou muziku opřenou o životní zkušenosti a příběhy. Muziku, která bude bavit jak je, tak posluchače. A protože není čas, ztrácet čas, založili Tomáš, Dan, Matěj, Lukáš, Sýba skupinu Hodiny.

"Když jsme natáčeli singl 'Stmívání', ještě jsme neměli jasnou představu, co bude dál. Chtěli jsme hlavně natočit co nejlepší píseň, to byla naše motivace. Tenkrát jsme se ve studiu střídali s kapelou Kryštof. Když jsme přišli do studia na míchačku, říkal nám producent 'Stmívání', Milan Cimfe, že poslouchali píseň s Richardem Krajčem a shodli se, že je nejvyšší čas pustit se do toho. Později, když jsme přemýšleli nad názvem, jsme se k téhle historce vrátili. Protože čas je stejně podstatný pro nás všechny. A v našich životech a na tomhle světě nám jej měří...Hodiny," vysvětluje Tomáš.

To, že nad produkcí písně dohlížel Milan Cimfe i Richard Krajčo (který zároveň také pomohl kapele s nápady laděním nových písní), je na výsledku znát. Poprockový song sice po hudební stránce nepřináší nic, co by v minulosti již nebylo použito, ale rozhodně mu nechybí hitové ambice, které podporuje líbivá melodie, dobře zapamatovatelný refrén, slušně napsaný text a povedený vizuál. Nezbývá než se těšit na celé album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY