Po pěti letech se do Prahy vrátí synthpopoví Covenant

11.02.2016 14:49 - Ondřej Michal | foto: altparty.org

Hvězdy temného synthpopu po pěti letech znovu zavítají do Prahy. Datum vystoupení je stanoveno na 8. dubna a koncert se uskuteční v pražském klubu Rock Café. Role předskokana se zhostí domácí legenda Oceán.

Covenant vznikli ve Švédsku na konci osmdesátých let pod vlivem skupin The Human League, Kraftwerk či Front 242. Od počátku se vše točilo kolem Eskila Simonssona - zpěváka, autora textů a hlavního skladatele. Jeho hluboký vokál je zároveň hlavním rozpoznávacím znamením zvuku kapely.

V polovině devadesátých let debutovali deskou "Dreams Of A Cryotank". Za dvacet let existence k ní přidali dalších sedm studiových nahrávek. Mezi nejvýraznější patří "Northern Light" s hitem "Call The Ships To Port".

Tuzemskou synthpopovou legendu Oceán nemá cenu dlouze představovat. Po tragické smrti Petra Muka se formace znovu dala dohromady a mikrofonu se chopila zpěvačka Jitka Charvátová. V minulosti působila v projektu Fiction společně s Mejlou Hlavsou či v tanečněji laděných Skyline. V Rock Café odehraje Oceán set mapující jejich dosavadní tvorbu, těšit se můžeme i na pár novinek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY