The Elwins představí další díl Free Mondays v NoD

14.02.2016 16:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

15. únor THE ELWINS (CAN), STEAKHOUSE ORCHESTRA (CZ) @ NoD - alternative, pop, rock, toronto, post, shag

Tentokrát se Free Mondays přesouvají do prostoru NoD, kde bude probíhat dvojitá premiéra. Prostor pokřtíme s The Elwins, kteří v ČR budou poprvé. Navíc přijíždějí až z Kanady, aby tě rozveselili. Tahle indie-rocková kapela se cítí být ovlivněna The Beach Boys. Něco na tom bude, ale i tak mají kluci dost originality. U některých songů by se dalo říct "trochu 80’s", ale určitě v dobrém slova smyslu. Navíc i tak, 100% současné.

Matthew, Travis, Feurd a Frankie jsou postavičky, které si už díky svému vzhledu získají tvé sympatie. Jejich skladby někdy působí jako říkanky ve školce, ale určitě jejich hudba není dětinská. Je slyšet jasná myšlenka a propracovanost. Název poslední desky o tom také vypovídá "Play For Keeps" (dělat věci vážně, s trvalým efektem, ne jen pro srandu).

Slyšel si u nás Kid Astray? Nebo máš rád kapely jako Urban Cone, Two Door Cinema Club, Foster The People, Bombay Bicycle Club nebo třeba Capital Cities. Asi tušíš, že The Elwins si tě získají taky. Takže obleč džísku, nasaď růžové brýle a zapomeň, že je pondělí.

Steakhouse Orchestra je česko-francouzsko-izraelská kapela, ale hlavně čtyři kamarádi, pošuci a dobromyslní looseři. Hrají post-shag, styl post-koitální radosti i smutku z toho, že ji nezažívají častěji. Styl, ve kterém jde kombinovat kytary, dechy i elektroniku, vzpomínat na kapely jako Jazzist, Deerhoof, Broken Social Scene, M83 nebo Coldplay.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY