Hlavní hvězdou letošního Vysočina Festu bude Kabát

30.01.2016 12:10 - Tisková zpráva | foto: Patrik Bouzek

Jihlavský amfiteátr i tento rok ovládne jedna z největších akcí na Vysočině. Vysočina Fest se každým rokem setkává s obrovským zájmem ze strany návštěvníků, kteří si užívají rozmanitost a bohatý program festivalu. Pořád se zaměřujeme na kvalitu, ne kvantitu. Tomu odpovídá délka vystoupení interpretů, kteří dostávají takový časový prostor, který by se téměř dal srovnat s plnohodnotným koncertem. Letos tomu nebude jinak a opět pozvedneme laťku o něco výš.

Vysočina Fest logo
© facebook interpreta
Tři dny nadupaného programu, které budou patřit čtvrtému ročníku Vysočina Fest, jsou 7. - 9. července 2016. Co nebude chybět? Rozhodně doprovodný program, který představíme v nejbližších dnech. Regionální kapely se opět můžou těšit na soutěž kapel s výhrou nahrávání v profi studiu. Pro návštěvníky také tradičně připravujeme benefitní program v podobě slev v oblastech kultury, služeb i sportu. Možnost pravého festivalového přenocování nabízí stanové městečko, které díky rekonstrukci sportovního areálu nabízí už od minulého ročníku výborné zázemí. Sobotní odpoledne bude patřit dětem, i ty se mají na co těšit.

Velkou novinkou je rozšíření programu o další stage, celkem budou tedy tři. Třetí stage bude umístěna do areálu dětského hřiště, kde předchozí ročníky byla chillout zóna. Zajímavostí v programu je vystoupení Hany Zagorové s Boombandem Jiřího Dvořáka. Bude se pro ni jednat o vůbec první vystoupení na rockovém festivalu. Zatím jsou potvrzeni tito vystupující:

Čtvrtek 7. července - Jelen, Václav Neckář, Nebe, Chinaski, Tři sestry, Krucipüsk, Horkýže Slíže, PSH, O5 & Radeček
Pátek 8. července - Hana Zagorová, Michal Hrůza, Kabát, No Name, Slza, Marek Ztracený, Visací zámek, Xindl X, Marpo, Paulie Garand
Sobota 9. července - David Koller, Vypsaná fiXa, Olympic, Rybičky 48, Mig 21, UDG, ATMO Music

Hlavní hvězdou programu je kapela, kterou většinou na festivalech neuvidíte. Nám se podařilo ji na Vysočinu dostat. Je to skupina Kabát, kterou asi není třeba představovat. Jejich písně nás provádějí každodenním životem. Kabáti nejsou kapela, která by přežívala na starých hitech, pořád se dočkáváme novinek, které se drží na vrchních příčkách oblíbenosti. Na Vysočině pět let nevystupovali, proto jsme rádi, že se nám tento úlovek podařil. Českou rockovou legendu si budou moci návštěvníci vychutnat v pátek 8. července od 21:30.

Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketstream, do konce ledna za cenu 750 Kč. Od 1. února až do konání festivalu pak bude cena 850 Kč. Oproti minulému ročníku jsme ubrali pár cenových schodů, a to z důvodu regulace prodeje. Areál má určitou kapacitu, a po vydařených předchozích ročnících se nabízí reálná myšlenka stavu vyprodáno.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY