Švédští Movits! přijedou po dvou letech roztančit Lucernu

24.01.2016 17:05 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Severská partička Movits! si česká pódia oblíbila, na jejich koncerty tak máme možnost zavítat poměrně často. Švédské trio se nyní přesně po dvou letech vrací do Prahy a 10. února od 21:00 představí své nejnovější album v pražském Lucerna Music Baru.

Se svým energickým mixem hip hopu, swingu a taneční muziky se nám představili nejen na sólových koncertech, ale také na hudebních festivalech Colours Of Ostrava, Rock For Churchill a dalších. V říjnu uplynulého roku navíc vydali novou desku s rebelským názvem "They Tried to Bury Us, They Didn’t Know We Were Seeds", z níž je zatím nejvýraznější záležitostí singl "Dansa I Regnet", dynamická taneční bomba, jejíž klip se odehrává v ulicích Pekingu.

Movits debutovali v roce 2008 nahrávkou "Äppelknyckarjazz", která bodovala v hitparádě iTunes. Od té doby vydávají každé dva roky desku. U nového alba je inspirovaly osmdesátky - najdete tam určitě víc syntezátorů a saxofonů než na předešlých nahrávkách. Jsou to ryzí ##Movits!#X# - jejich charakteristický hip hop s chytrými texty Johana prošpikovaný melodickými dechy tvoří základ alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY