Smrt Davida Bowieho poznamenala i prodeje v Česku, v rádiích stále nic nového

22.01.2016 08:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Druhý týden letošního roku přináší první velkou změnu na nejvyšších příčkách české IFPI hitparády alb. Došlo k ní ale za velmi smutných okolností. Adele musela předat žezlo v prodejích nedávno zesnulému Davidu Bowiemu. Co se ale rádií týče, tam si i nadále udržuje prvenství.
Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Rádia se stále nějak nemohou probudit z povánoční letargie. Jak jinak si vysvětlit minimální pohyby na předních příčkách a naprosto žádnou novinku mezi stovkou nejhranějších písní? Tak si to v rychlosti zrekapitulujme. Adele je stále první, za ní jsou i tento týden X Ambassadors a Anna Naklab & Alle Farben & Younotus. Na čtyřku poskočilo duo Slza se songem "Katarze", první pětici uzavírají Xindl X a Mirka Miškechová.

Na šestém místě je kapela Team, která si se songem "Viem, čo cítíš" polepšila o šestnáct míst. Na sedmé místo z šestky padají R.City a Adam Levine, osmé místo bere tentokrát Elle King. Na devítce najdete Mirai a jejich singl "Cesta z města", na desátém místě huláká své "Hula Hoop" zpěvák OMI, který si polepšil o dvě pozice.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. X Ambassadors - Renegades
  3. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  4. Slza - Katarze
  5. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  6. Team - Viem, čo cítíš
  7. R. City - Locked Away
  8. Elle King - Ex's & Oh's
  9. Mirai - Cesta z města
  10. OMI - Hula Hoop

David Bowie - Blackstar
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Dalo se čekat, že smrt Davida Bowieho dolehne i na české fanoušky, a tak je prvenství jeho nové desky "Blackstar" více než logické. Adele tak s albem "25" padá na dvojku a o jedno místo si pohoršila i Barbora Poláková. Debut Emmy Drobné se z osmičky posunul na čtyřku, pátá je kapela Kryštof a její úspěšné album "Srdcebeat".

Šesté místo si udržel tribute Petru Hapkovi s názvem "Milovník žen a vetešníků" dua Horáček a Nohavica, na sedmé místo padla "Katarze" od Slzy. Osmičku bere aktuální album Coldplay, které bylo minulý týden bronzové, na deváté ze sedmého spadl soundtrack k filmu "Tři bratři" a návrat do první desítky hlásí Kabát a jejich poslední studiovka "Do pekla / Do nebe".

Další novinka je dvaadvacátá, jde o soundtrack k filmu Quentina Tarantina "The Hateful Eight", tedy "Osm hrozných", který má na bedrech Ennio Morricone. O dvacet míst horší je výběr "Taneční liga", tedy jeho díl číslo sto sedmdesát pět. Na šestačtyřicítce hledejte výběr Sarah Brightman pojmenovaný "Andrew Lloyd Webber Collection" a na osmačtyřicítce opět Davida Bowieho, a to s jedním z jeho nejlepších alb "Rise And Fall Ziggy Stardust And The Spiders From", které vyšlo v roce 1972. Bowieho najdeme taktéž i na jedenáctce, kam se po měsících absence vrací výběrovka "Nothing Has Changed (The Best Of David Bowie)".

Šestašedesáté místo má další soundtrack, tentokrát k filmu "Padesátka", který v rádiích avizuje nový singl Michala Hrůzy. Sedmdesátý je živák Depeche Mode "Live In Berlin" a poslední novinka v první stovce je až šestaosmdesátá a potěší všechny fanoušky Troye Sivana. Konečně si ho všimli i čeští posluchači a pořídili si alespoň pár desítek kusů jeho debutu "Blue Neighbourhood".

Top 10 - prodejnost:
  1. N David Bowie - Blackstar
  2. Adele - 25
  3. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  4. Emma Drobná - Emma Drobná
  5. Kryštof - Srdcebeat
  6. Michal Horáček & Jarek Nohavica - Milovník žen a vetešníků
  7. Slza - Katarze
  8. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  9. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.
  10. Kabát - Do pekla do nebe

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 2. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY