Youth Lagoon to zabalil, do Prahy ale dorazí i přesto

10.02.2016 10:08 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Ve smíchovském prostoru MeetFactory již 22. února vystoupí dreampopová hvězda Youth Lagoon. Odehraje zde svůj vůbec první a zároveň poslední pražský koncert.

Šestadvacetiletý hudebník, vlastním jménem Trevor Powers, má za sebou mimořádně úspěšnou cestu na poli nezávislého písničkářství. Zahájil ji v roce 2010 a rok na to debutoval nahrávkou "The Year Of Hybernation". Jednalo se tehdy o plod ryzího DIY. Všech osm skladeb Trevor totiž sám napsal, natočil a původně i vydal. Záhy se jej však ujal renomovaný label Fat Possum, kterému zůstal věrný až do současnosti.

Ačkoli se už prvotina setkala s kladným ohlasem, teprve navazující dvě nahrávky vyšvihly Youth Lagoon na výsluní. Díky úspěchu debutu se Trevor spojil s producentem Benem Allenem (Animal Collective, Deerhunter) z Georgie a doprovodnou kapelou. S jejich podporou nové písničky získaly na košatosti, co se týče instrumentace i důrazu na melodie. A co především, Trevor dal poprvé vyniknout svému unikátnímu feminnímu hlasu, který se stal poznávacím znamením Youth Lagoon.

Na loňském albu "Savage Hills Ballroom" se projekt představil na vrcholu tvůrčích sil, přesto se talentovaný mladík rozhodl jej ukončit. Nečekané rozhodnutí Trevor oznámil zkraje letošního února s odůvodněním, že trojicí alb, která pod hlavičkou Youth Lagoon vyšla, již bylo řečeno vše. Ukončením projektu se prý distancuje od světa izolace a osamocení, v jakém nahrávky doposud vznikaly. Naštěstí pro fanoušky však v žádném případě nezamýšlí zanechat hudební kariéry.

Nadcházející koncert patří k jedněm z mála, na kterých vedle hlavní hvězdy vystoupí zahraniční support. Z Los Angeles dorazí pohodoví a tak trochu ujetí psychedelici The Mild High Club. Zatímco tedy stěžejní část koncertu ovládne melancholie, první polovina bude patřit zábavě.

Cena vstupenek činí 350 Kč v předprodeji a 450 Kč na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY