Festival Spectaculare představí autora hudby k seriálu Sherlock a další velká jména elektronické, ambientní či experimentální hudby

19.01.2016 15:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Středeční vernisáží výstavy "Spectaculare Art Show: Otisk hudby" v pražské The Chemistry Gallery a čtvrtečním koncertem přední belgické jazzové osobnosti Melanie De Biasio v Paláci Akropolis začne třetí ročník Festivalu Spectaculare. Jeho cílem je představovat to nejaktuálnější ze současné světové elektronické, ambientní, experimentální, vážné i jazzové hudby. "Celkově letos nabídneme sedm koncertních večerů, představení současného tance s živou hudbou, tři workshopy se zúčastněnými umělci, projekce filmů, a dokonce tři výstavy," říká na úvod Josef Sedloň, dramaturg festivalu, DJ Radia 1 a pořadatel série Music Infinity, na niž Spectaculare navazuje. Festival bude probíhat do 12. února v pořádajícím Paláci Akropolis, dále v Cross Clubu, The Chemistry Gallery, Jazz Docku, v Bio Oko, kině Světozor a v rámci další výstavy i v Klementinu. "Jak se stalo na festivalu již dobrým zvykem, všechny koncerty doprovodí speciální videoprojekce," doplňuje Josef Sedloň.

V rámci třetího ročníku vystoupí například kultovní německý producent Arovane, anglická zpěvačka s českými kořeny Emika nebo klavírista, skladatel, držitel ceny Emmy a autor hudby k televizním seriálům Sherlock či Jekyll and Hyde - Michael Price. Své síly v jeden večer spojí italská post-rocková legenda port-royal, electropopová britská dvojice Vittoria Fleet a jednočlenný francouzský projekt Ocoeur elektronického hudebníka a grafického designéra Francka Zaragozy. Výsledek vzájemné spolupráce představí drum’n’bassový inovátor Frederic Robinson a klávesista Kordz. Diváci také uvidí umělce spojené se zásadním labelem pro experimentální hudbu Erased Tapes, proslulého japonského vibrafonistu Masayoshi Fujitu a britského elektronického hudebníka Rival Consoles. Prostor na festivalu dostanou také snivý britský písničkář Will Samson či rakouský virtuóz na perkusní nástroj hang a spolupracovník Björk Manu Delago. Ze sousedního Slovenska dorazí talentovaní inovátoři současné klubové hudby FVLCRM, Stroon či KeOSz.

Festival zakončí jediný večer, který spojí kromě hudby a projekcí také současný tanec - představení Prague New York Effects s Lenkou Dusilovou a newyorskou umělkyní Tendayi Kuumba.

Filmové projekce proběhnou v Bio Oko a kině Světozor. Workshopy hudebníků a šéfa značky Erased Tapes nabídne Palác Akropolis. Chemistry Gallery v KD Vltavská obsadí audiovizuální výstava "Spectaculare Art Show" s díly současných českých tvůrců, jako jsou Michal Cimala, Michal Pustějovský, Andrej Boleslavský, Petr Pufler či Tomáš Vavříček.

Vstupenky jsou v prodeji v pokladně Paláce Akropolis a v sítích Goout.cz a Ticketpro. Více informací na www.spectaculare.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY