Hudební tipy XPlaylistu na týden od 11. do 17. 1. 2016

11.01.2016 11:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Nějakej kluk se mě jednou zeptal: Lemmy, máš někdy kocovinu? A já mu odpověděl: Abys měl kocovinu, musíš přestat pít." Poslyš Lemmy, máš tam dost pěknejch holek a panáků Jacka? Poslední rozloučení bývají nejtěžší, a i když je tam nahoře o jednu hvězdu navíc, spousta dalších nám tu dole zůstala a David Bowie našel tu svou Černou hvězdu. Takže to všechno vlastně zůstalo v rovnováze. XPlaylist dává prostor ke vzpomínkám, ale dívá se i do budoucnosti. Která alba by vám neměla uniknout v týdnu od 11. do 17. ledna? Zkuste si vsadit na komorní londýnskou pocitovku Daughter. Se svým debutem "If You Leave" sestřelili před třemi lety šestnácté místo britského žebříčku a novinka nazvaná "Not To Disappear" vychází opět pod labelem 4AD.

Z Panic! At The Disco se za poslední tři roky stala samostatná jednotka a aktuální "Death Of A Bachelor" už nahrál Brendon Urie bez obvyklých kumpánů. Vlastně to, podle všeho, měla být jeho vlastní sólovka, ale značka prodává, no ne? To Garrett Klahn už přichází s naprosto čistokrevnou eponymní sólovkou. Že netušíte, kdo to je? Tak si sežeňte desku "Do You Know Who You Are?" (1996), jedinou řadovku od Texas Is the Reason, která patřila k tomu zásadnímu, co se v devadesátkách událo na emo scéně. A pokud přece jen vsázíte radši na jistotu, zaostřete na šestou desku britských Skunk Anansie. Zastřený hlas od Skin v přebalu à la Kraftwerk dělají z Anarchytecture novinku v bratru očekávanou.

A pokud je vám zapotřebí tíha a valivý riff, neprohloupíte s druhou řadovkou "Chasms Of Funeral" doomových Lycus, za které ručí respektované vydavatelství Relapse, a jistě neprohloupíte ani dávkou poctivé oldschoolové psychedelie nazvané Nucleus od švédských Witchcraft. Poslední typ, nenápadný a tak trochu pod čarou, zastupuje americký postmetalový kolektiv Bloodiest, který vydává svou eponymní nahrávku a v jehož řadách najdete i Bruce Lamonta, který nahrál svůj atmosférický saxofon do desek Corrections House a živě vystupoval s Minsk. Všechna zmíněná alba a mnoho dalších jsou součástí pravidelně aktualizovaného kalendáře na XPlaylistu, na stránkách největší hudební databáze u nás.

Alba na týden 11. - 17. 1. 2016:

Augrimmer - Moth And The Moon
Axel Rudi Pell - Game Of Sins
Bloodiest - Bloodiest
Brainstorm - Scary Creatures
Cold Night For Alligators - Course Of Events
Daughter - Not To Disappear
Garrett Klahn - Garrett Klahn
Grave Cross - Nothing But The Night
Lycus - Chasms
Mothership - Live Over Freak Valley
Panic! At The Disco - Death Of A Bachelor
Pensées Nocturnes - À Boire Et A Manger
Rhapsody Of Fire - Into The Legend
Skunk Anansie - Anarchytecture
Suppressive Fire - Bedlam
Tribulation - Melancholia
Utopia - Mood Changes
Varg - Das Ende Aller Lügen
Witchcraft - Nucleus



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY