Betoko a Purple Disco Machine spojí své síly v klubu Roxy

07.01.2016 16:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Do Prahy se chystá mexický producent Betoko (vlastním jménem Beto Cohen) z labelů Diynamic a Get Physical, jehož domovem se stal od roku 2002 Londýn s téměř trvalým bydlištěm ve slavném nahrávacím studiu Red Bus Recording, kterým prošli umělci jako Goldfrapp, Manic Street Preachers, George Michael nebo také Sasha s albem "Involv3r". Právě zde se Betoko setkává s umělci různých hudebních stylů a je tím, kdo často ovlivňuje výsledný zvuk jejich skladeb.

Jemu samotnému navíc vyhovuje, že nemusí opouštět své milované živé nástroje a hudební styly, na kterých vyrůstal. Do svých tanečních skladeb ale čerpá inspiraci také např. ze swingu nebo jazzu. Jeho hity "Raining Again" nebo "With Or Without You" obsahují přesně ty hudební nálady, které z něj dělají mistra svého oboru. Po jeho tvorbě sahají např. M.A.N.D.Y, Gregor Tresher, Martinez, Steve Lawler, Dubfire, Sven Väth nebo Marco Carola.

Německý producent Purple Disco Machine (Defected Records, Kittball Records, Exploited Records) má za sebou velmi úspěšný rok. Loni odehrál 113 vystoupení, navštívil 24 zemí, obsadil čtvrté místo v rámci "Deep House Artist On Beatport" a dle Traxsource obsadil první místo v žebříčku TOP 100 Artists Of 2015. Poctivých patnáct let se věnoval produkování, aby se v roce 2013 vrátil do klubů a na festivaly coby vynálezce deep-funku, který vznikl kombinacemi stylů jako disco, nu disco, funk, house a deep house.

Betoko a Purple Disco Machine vystoupí společně 23. ledna v pražském klubu Roxy. Vstupenky za 250 Kč je možné zakoupit na www.goout.cz


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY