První XPLAYMIX roku 2016 namíchal Manu Delago

08.01.2016 14:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Podcastová série hudebního serveru Xplaylist.cz vstupuje do nového roku pozvolna. První letošní díl série namíchal rakouský hudebník Manu Delago - hráč na perkusivní nástroj hang, spolupracovník Björk či The Cinematic Orchestra a hvězda letošního ročníku festivalu Spectaculare. V jeho rámci vystoupí Delago v úterý 26. ledna v pražském klubu Jazz Dock.

Delagův podcast obsahuje devět skladeb umělců, jejichž cesty se v minulosti s tou jeho protly. Vedle slavnějších jmen jako Anoushka Shankar, Björk nebo Nitin Sawhney se tu objevují i ta méně známá - např. islandský dívčí pěvecký sbor Graduale Nobili nebo britská dvojice Circle Of Sound kombinující world music a pop. Ve své různosti je tahle kolekce pozoruhodně soudržná - zase se tak jednou prokazuje platnost ústředního hesla podcastové série XPLAYMIX, totiž že dobrá hudba neuznává žádné hranice.

S podcasty XPLAYMIX se můžete setkávat od září 2013. V současnosti vychází nové podcasty každé druhé pondělí a kromě serveru Xplaylist.cz jsou ke slyšení rovněž na příslušném účtu na Mixcloudu. Autory mixů jsou zajímavé osobnosti tuzemské, ale i zahraniční hudební scény. V minulosti do série přispěli např. Samir Hauser, Aid Kid, Martin Kyšperský, Sóley či Greg Roberts z kapely Dreadzone.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY