Melanie De Biasio přiveze do Paláce Akropolis krásnou melancholii

07.01.2016 09:08 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Konec ledna a začátek února bude v pražských koncertních sálech patřit Festivalu Spectaculare. EuroConnections se k přehlídce experimentální hudby připojují koncertem belgické zpěvačky a flétnistky Melanie De Biasio. Již 21. ledna rozezní Palác Akropolis písněmi, které svojí náladou připomínají Ninu Simon, tajuplností Sade a uhrančivostí The Velvet Underground. Držitelka evropských cen Border Breakers Awards a Worldwide Awards Gillese Petersona se představí v české premiéře.

Festival Spectaculare i průběžná přehlídka EuroConnections přiváží do Prahy hudebníky, kteří se vyhýbají stereotypům a jasně vymezeným žánrovým škatulkám. Belgická hudebnice Melanie De Biasio naplňuje tuto definici absolutně. Je to blues, jazz, šanson, nebo temný pop? Přestaňme s otázkami a raději se zaposlouchejme do jejího fantastického hlasu, v němž je tolik silných emocí. Písně o zklamání z rozpadlých vztahů, ale i momentech prozření si vystačí s málem - hlasem, klavírem, flétnou a delikátními perkusemi, jejich dopad na posluchače je ale maximální.

"Její koncertní show evokuje vzpomínky na The Doors, Herbieho Manna, Badalamentiho tajuplnou hudbu pro Lynchovy snímky nebo Peggy Lee v šedém oparu," napsal o jejím londýnském vystoupení recenzent magazínu The Arts Desk a dodává: "Nálada, hudba, osobnost a hlas - všechno se spojuje v jeden úžasný celek."

Pražská premiéra belgické Billie Holiday 21. ledna v Paláci Akropolis odstartuje koncertní program Festivalu Spectaculare i nový rok EuroConnections ve velkém stylu. Vstupenky jsou k mání v předprodejích na GoOut a Ticketpro a v kavárně Paláce Akropolis za 500 a 550 Kč, na místě o sto Kč dráž.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY