Omar Souleyman nažhaví kulatiny Radia Wave arabskými rytmy

12.01.2016 10:33 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

První kulatiny Radia Wave, alternativní odnože Českého rozhlasu, proběhnou 16. ledna v již ozkoušeném prostoru smíchovského MeetFactory. Jako zřetelná paralela k současným problémům globálního multikulturalismu se mezi hlavními hosty představí Omar Souleyman, stoupající hvězda syrského původu.

Radio Wave si už tradičně k narozeninám naděluje akce, na kterých objevuje progresivní jména světové scény. A Syřan Omar Souleyman mezi ně nepochybně patří. Poté, co jej konflikty v jeho domovské zemi donutily přesídlit na Západ, otevřela se před ním snová kariéra. Zatímco kdysi se živil jako zpěvák a hudebník na svatebních obřadech, nyní spolupracuje s vizionáři jako Björk, Four Tet nebo Modeselektor a zabydlel se ve vlastním, arabskými vlivy silně formovaném, světě taneční hudby. Omarovy nové začátky se odehrávaly pod křídly renomovaného vydavatelství Sublime Frequencies ze Seattlu, jeho aktuální LP "Bahdeni Nami" ale tentokrát zaštítil berlínský label Monkeytown, který vlastní již zmíněný Modeselektor. Omar je vyhlášená firma a samotná přítomnost jeho exotického naturelu v MeetFactory určitě rozproudí náladu.

O zábavu se bude kromě Omara Souleymana starat italský producent Cristiano Crisci aka Clap! Clap!, který rovněž inklinuje ke klubové elektronice prošpikované world music. Z domácích jmen se pak představí triumvirát výrazných DJ's NEORU & Aid Kid & Kewu.

Vstupenky na události jsou k dostání v předprodeji prostřednictvím smsticket.cz za 99 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY