Coldplay se v "Birds" opětovně utápí v záplavě barev

03.01.2016 08:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Prosincovým vydáním nové desky "A Head Full Of Dreams" vyvolala kapela Coldplay ve fanoušcích celkem smíšené pocity. Někteří ji považují za výtečnou, jiní zase za jakousi vatu a neucelené dílo, které i kvůli produkci norských Stargate nemá s dosavadní produkcí Coldplay nic společného. Prodeje ale zatím nejsou vůbec špatné - v Anglii je deska (za více než půl milionu prodaných kusů) již platinová, v Itálii taktéž, i když tam jí stačila na toto ocenění jen desetina. Zlato si připsala do Vánoc taky v Německu, Austrálii, Kanadě nebo Belgii, a to je třeba vzít v potaz i ten fakt, že sedmou studiovku v rádiích prozatím propaguje jen pilotní singl "Adventure Of A Lifetime".

To ale kapela v nejbližších týdnech změní. Druhý lednový den totiž zcela nečekaně představila vizuál k novince "Birds". Zajela si ho natočit do jižní Kalifornie, jmenovitě do slavné umělé fatamorgány jménem Salvation Mountain. Tento přeplácaný cukrkandl vyjadřující hlubokou úctu k bohu vytvořil neortodoxní americký umělec Leonard Knight a nápad zajet natáčet právě tam dostal režisér Marcus Haney, který měl pod palcem například i nedávné video kapely Mumford & Sons.

Nečekejte tedy žádný velký příběh, spíše koláž stovek krátkých a nikterak nedomyšlených záběrů, které však k náladě rozjuchané písně perfektně sedí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY