Adele v USA zaznamenala třetí miliónový týden

30.12.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Adele nestačilo, že se stala jediným interpretem, který v Americe prodal ve dvou týdnech přes milion kusů desky, musela zdolat i o stupeň vyšší rekord: třetí takový týden. V pátém týdnu se totiž prodalo 1,16 milionu alba "25". Vévodila i singlům s "Hello". Nejvyšší albové noviky měli Chris Brown a Star Wars.
Adele - Hello
© facebook interpreta
SINGLY - Adele je s "Hello" v čele už podeváté. Naposledy sólo zpěvačka takto dlouho vedle před dvěma roky, Lorde s "Royals". Adele se vrátila do vedení Digital Songs se 174 tisíci downloady (+13 %), posedmé dominovala rádiím, se 160 miliony impresí (-6 %) a ve streamech byla druhá s 21,1 miliony (-2 %).

Celkově si o procento pohoršila, kdežto Justin Bieber si se "Sorry" o sedm procent polepšil, zejména díky třetinovému růstu downloadů na 138 tisíc. Přehrání měl 24,4 milionů a v rádiích dosáhl 139 milionů impresí. Novější "Love Yourself" pak přeskočilo Drakea jako Digital i Airplay Gainer. "What Do You Mean?" zůstalo páté.

Selena Gomez si se "Same Old Love" zopakovala šestku, novinka "Hands To Myself" už je v Top 40, na YouTube ale stále klip není dostupný. Alessia Cara, čerstvě nominovaná na BBC Sound Of 2016, s "Here" dosáhla nového maxima, sedmičky. Na osmičku se posunul Shawn Mendes a na devítce zakončil svůj 45. souvislý týden v Top 10 The Weeknd.

Mariah Carey opět vylepšila pozici "All I Want for Christmas Is You", po vánočním týdnu byla jedenáctá. Dvanáctí byli Drake a Future s "Jumpman" a již třináctí twenty one pilots se "Stressed Out", kteří nově vedou Hot Rock Songs.

Dvě ze tří nejvyšších novinek měl Chris Brown, "Zero" na 80. příčce a "Little More (Royalty)" na devadesát jedničce. Na 81. místě odstartovala Lindsey Stirling s "Hallelujah".

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Hello
  2. Justin Bieber - Sorry
  3. Justin Bieber - Love Yourself
  4. Drake - Hotline Bling
  5. Justin Bieber - What Do You Mean?
  6. Selena Gomez - Same Old Love
  7. Alessia Cara - Here
  8. Shawn Mendes - Stitches
  9. The Weeknd - The Hills
  10. Meghan Trainor feat. John Legend - Like I'm Gonna Lose You

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY - Co dát pod stromeček a neurazit? Adele.Na uspávání babiček je album "25" ideální a uvědomilo si to 1,16 milionů Američanů jen za poslední týden. Deska se tak stala prvním nahrávkou, které se prodalo aspoň milion ve třech různých týdnech. Doteď se žádnému albu nepovedly ani dva takové týdny, Adele si tak v poklidu vylepšuje své vlastní rekordy. Celkově se za pět týdnů prodalo 7,13 milionů.

Prodejně nahoru ve vánočním týdnu šly i další stálice. Justin Bieber si s "Purpose" polepšil o nezanedbatelných 38 % na 229 tisíc, přičemž čistý prodej 153 tisíc je o více než polovinu vyšší než posledně. Bronz vybojovala novinka, sedmá řadovka Chrise Browna "Royalty". Prodejně vyšla lépe než jeho předchozí dva sólové počiny i než společné album s Tygou.

Vysoký start měl i soundtrack z nových Star Wars, kompozice Johna Williamse z "The Force Awakens" byly páté. Zbytek první desítky vyplnily celoroční bestsellery.

Na dvacítce najdeme Pushu T s mimořádně kvalitním "King Push - Darkest Before Dawn: The Prelude". V třetí desítce pak odstartovali Cage The Elephant s "Tell Me I'm Pretty" a Monica s "Code Red".

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25 (1,19 milionů jednotek, +44 %)
  2. Justin Bieber - Purpose (229, +38 %)
  3.  N Chris Brown - Royalty (184)
  4. Pentatonix - That's Christmas To Me (140, -1 %)
  5.  N John Williams - Star Wars: The Force Awakens Soundtrack (100)
  6. One Direction - Made In The A.M. (92, +38 %)
  7. Chris Stapleton - Traveller (87, +41 %)
  8. Taylor Swift - 1989 (73, +49 %)
  9. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (72, +13 %)
  10. Adele - 21 (71, +46 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY