Vložte Kočku osmé narozeniny oslaví jedinečným koncertem

25.12.2015 18:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pražská parta valících se experimentátorů na poli hudby s přesahy si prošla perným rokem, který lemovaly události jako vydání třetího řadového alba "Hedvika", extenzivní turné po ČR, odchod dlouholetého člena kapely, pianisty Tomáše Kubína (Ufajr, Morgenstern), festivalová sezóna v nové sestavě s cimbálistou a kytaristou Vladimírem Miklášem, první slovenské tour, vydání živé kazety+ live sessions VK živě z Podniku, podzimní předskakování Battles nebo The Prodigy, odchod nového člena, koncerty ve třech a další.

Celkový sound se s návratem k původní sestavě zpevnil a zpřehlednil, koncerty nyní obrovsky nabraly na síle, díky celkové přesnosti, obnovení elektronických zvuků a těsnějšímu semknutí hráčů. Vystoupení Vložte kočku tak momentálně patří k nejpřesvědčivějším počinům české koncertní scény. Přesvědčit se můžete 20. ledna v pražské La Fabrice, kam se kapela vrací přesně po roce, oslavit 8. výročí vzniku. První vystoupení roku 2016 nese název "Vložte kočku a hosté: Hej Basy!" a kapela se chce představit tentokrát v co nejsyrovější podobě.

„Hledáme nejúspornější možnou podobu našeho koncertu, zahrajeme po dlouhé době v triu a navíc si pozveme kamarády, které jste s námi ještě neslyšeli. Definitivní podobu bych v tuto chvíli ještě nerad prozrazoval. Jisté je jen, že přípravy jsou v plném proudu. Na takové akce se po všech stránkách dlouho soustředíme – lednový koncert ve Fabrice znamená navíc na nějakou dobu poslední šanci, jak nás vidět naživo“, zve na lednový koncert bubeník Cyril Kaplan. Přijďte si poslechnout kam se kapela za osm let na scéně dostala a udělat si obrázek jaký bude jejich příští rok.

Jako support vystoupí nováčci Červen, hudební duo (bicí + kytara) složené ze zkušených hráčů, předvádí na koncertech svou vizi melodických písní beze slov. Během krátké doby Červen stihli vystoupit na festivalech Creepy Teepee nebo Fluff Fest a odehrát dvouhodinový doprovod k němému filmu "Lodger" od Hitchcoka, v rámci Letní filmové školy. Jejich hladký start pak korunovala osmitýdenní účast v hitparádě Radia 1 a release na kompilaci kanadského "the math-rock news" webu, který na výběru představuje nejlepší songy roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY