Miro Šmajda vyzval Lucii Bílou k vánočnímu valčíku

19.12.2015 19:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Krátce před vánočními svátky se v rádiovém éteru objevilo jedno nečekané hudební spojení. 15. prosince odpremiéroval Český rozhlas vánoční duet Miro Šmajdy a Lucie Bílé s názvem "Valčík".

Původně neměla skladba s Vánoci vůbec nic společného, nakonec ji ale vývoj ke spojení s nejkrásnějšími svátky v roce nasměroval. "Nápad na tenhle song vznikl v mé hlavě velmi spontánně po krátkém večerním přemýšlení nad tím, jak jsou lidé v dnešní rychlé době zbytečně chladní, uzavření, často osamělí a nenaplnění, i když mají kolem sebe další lidi. Nebylo tedy prvotním cílem udělat vysloveně vánoční píseň, ale nějak se to k refrénu hodilo," vysvětlil Šmajda jakožto autor skladby.

Hlasy obou interpretů k sobě příjemně pasují, jen Šmajda má občas problémy s výslovností, neboť celá píseň je zpívaná v českém jazyce. Postavená je na klavíru a klenuté tiché melodii. Text nutí k předvánočnímu přemýšlení a celkově nahrávka patří k tomu lepšímu, co v repertoáru Miro Šmajda má. Ten působí v současnosti v České republice s kapelou Terrapie. Lucie Bílá se po porotcování talentové soutěže chystá na rok 2016, kdy bude velkolepě oslavovat své kulaté narozeniny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY