Adele drží v opratích rádia i prodeje, nové album Coldplay startuje na bronzové příčce

17.12.2015 01:24 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Vypadá to, že jméno Adele bude letošní advent skloňováno ve všech pádech. Tato britská zpěvačka si totiž plně podmanila i českou IFPI. I nadále vede v rádiích a i třetí týden po uvedení do prodeje je její deska "25" nejprodávanější. Velmi slušně startuje i novinka kapely Coldplay, která je bronzová.
Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Stejná jednička jako minulý týden, pár decentních změn v první desítce a především pět novinek ve stovce nejhranějších písní v českém éteru. To je krátká sumarizace toho, co se v rádiích v posledních dnech odehrálo. Nejlépe tedy opět dopadla Adele a její singl "Sorry", na záda jí dýchá spojení Anna Naklab & Alle Farben & Younotus s písní "Supergirl", třetí jsou X Ambassadors, kteří si polepšili o tři příčky.

Na čtyřku ze sedmičky postoupil projekt Lost Frequencies, pátá je Slza a její singl "Katarze", který byl minule třináctý. Šestku má Xindl X a Mirka Miškechová, sedmičku One Direction s "Drag Me Down", na osmičku padl Robin Schulz s hitem "Sugar". Devátí jsou R.City a Adam Levine, desítku uzavírají Chinaski a jejich hitovka "Každý ráno", které už pomalu docházel dech - minule byla totiž až třiadvacátá.

První novinka je až sedmačtyřicátá. Jde o loňský duet Karla Gotta a Lucie Vondráčkové pojmenovaný "Čas vánoční". Další novinku hledejte až na sedmasedmdesátce, mají ji na svědomí Dawin a jeho kolega Silentó, jejichž společný song se jmenuje "Dessert". Do české IFPI se konečně dostala i novinka Davida Guetty. Na singl "Bang My Head", který je třiaosmdesátý, si francouzský DJ pozval Siu a Fettyho Wapa. O místo horší jsou Disclosure, kteří singl "Magnets" natočili s Lorde. Poslední novinka uzavírá první stovku, jde o aktuální singl One Direction s názvem "Perfect".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  3. X Ambassadors - Renegades
  4. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  5. Slza - Katarze
  6. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  7. One Direction - Drag Me Down
  8. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  9. R.City feat. Adam Levine - Locked Away
  10. Chinaski - Každý ráno

Adele - 25
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tři týdny v IFPI a tři týdny po sobě zlato. Adele prostě válí na celé čáře a ukáže až čas, zda najde v horizontů týdnů přemožitele. Kapele Coldplay se to bohužel nepovedlo, ta s novou deskou "A Head Full Of Dreams" startuje až na trojce. Mimochodem, dvojku obhájilo duo Slza a jejich debut "Katarze". S trojky na čtyřku padli Kryštof, ze čtyřky na pětku Barbora Poláková.

Michal Horáček a Jarek Nohavica opěvující Petra Hapku na albu "Miláček žen a vetešníků" klesá na šestku, duety Karla Gotta na sedmičku. Z desítky na osmičku poskočila Enya s albem "Dark Sky Island", deváté místo uhájil Miro Žbirka, na desítku se nám ze čtyřiadvacítky vrací Kabát s deskou "Do pekla do nebe". Že by fanoušci nakupovali desku příbuzným pod vánoční stromek? Vše ne možné…

A další novinky? Velká bída! Na sedmatřicítce je operní pěvec Adam Plachetka a jeho album "Arias" a na osmaosmdesátém místě je živák Rogera Waterse s názvem "The Wall". Tím s novinkami pro tento týden končíme, tak ještě alespoň zmiňme, že díky třem nedávným koncertům v České republice si v prodejích výrazně polepšily všechny desky zpěvačky Zaz, a že se nám po týdnech absence do IFPI vrací například vánoční album Karla Gotta, album Pink Floyd "The Wall", loňská deska U2 "Songs Of Innocence" nebo "Y White" od Majka Spirita.

Top 10 - prodejnost:
  1. Adele - 25
  2. Slza - Katarze
  3. N Coldplay - A Head Full Of Dreams
  4. Kryštof - Srdcebeat
  5. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  6. Michal Horáček & Jarek Nohavica - Milovník žen a vetešníků
  7. Karel Gott - Dueta
  8. Enya - Dark Sky Island
  9. Miro Žbirka - Miro
  10. Kabát - Do pekla do nebe

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 50. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY