shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 11. prosince 2015

Sigala vyletěl do horní trojice britské hitparády, Coldplay s novým albem visí za Adele

Vydáno: 14.12.2015 10:44 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Po stagnujících listopadových týdnech se nám v britském žebříčku konečně dostává alespoň částečného zpestření. Justin Bieber se sice i nadále sám se sebou pere o zlato, Sigala však poskočil o neskutečných šedesát pět míst. Do žebříčku desek zasáhli první týden s novým albem Coldplay.

Justin Bieber
© rollingstone.com
SINGLY - V horní desítce to stále zavání javorovým sirupem. Justin Bieber si své tři singly i nadále udržuje na vrcholu žebříčku a pokud se s někým přetahuje o první místo, v posledním týdnu to bylo pouze se sebou samým. Od minulého týdne se však situace nezměnila a tak na první příčce nalézáme "Love Yourself", kterou následuje "Sorry". Třetí týden asi nemohl pro Sigalu skončit lépe. Po hitu "Easy Love", jehož součástí bylo "ABC" Jacksonovy pětky, se vyhoupl o více než šedesát příček a jeho singl "Sweet Lovin'" se uvelebil na třetím místě. Adele je čtvrtá, ale vzhledem k šílenství, jež nadále obklopuje jak vydání její desky, tak rekordy, které láme singl "Hello", jí to asi srdce neláme.

Grace spolu s G-Eazy obhajují pátou pozici z minulého týdne a načínají tak třetí týden s remakem Lesleyho Gora "You Don't Own Me". Uvidíme, jak dlouho se s tímto hitem šedesátých let ohřejí ve společnosti těch nejlepších. V závěsu za Grace je třetí kousek z dílny Justina Biebera. "What Do You Mean" si od začátku prosince o pár míst pohoršil, nadále však vršku žebříčku kraluje právě Justin. Jistotou šestých, sedmých míst je také Jess Glynne, na kterou narážíme již šestým týdnem. Dobře si vede nejen její singl "Take Me Home", doprovázený intimním videem, ale také celá její deska. Osmé a desáté místo patří dalším stálicím naší rubriky. Temperamentní "Sax" v podání Fleur East spadlo z šestky na místo osmé a mezi něj a "Never Forget You" dua Mnek & Zara Larsson se stihli vmáčknout britské opice s "Adventure Of A Lifetime" z nového alba.

Padesát týdnů číhala Mariah Carey na vhodnou chvíli, kdy by opět poskočila do horních dvaceti. Hymna obchodních center "All I Want For Christmas Is You", kterou čerstvě známe v podání Emmy Drobné, se v santovském oblečku pohupuje na třináctém místě. Do první třicítky se protančil i Robin Schulz se singlem s dramatickým klipem "Sugar". Příští týden už se pravděpodobně dočkáme i Louisy Johnson, jež se v sedmnácti letech stala nejmladší vítězkou soutěže X Factor a slaví vítěznou písní "Forever Young".

    Top 10 - singly:
  1. Justin Bieber - Love Yourself
  2. Justin Bieber - Sorry
  3. Sigala & Bryn Christopher - Sweet Lovin'
  4. Adele - Hello
  5. Grace & G-Eazy - You Don't Own Me
  6. Justin Bieber - What Do You Mean
  7. Jess Glynne - Take Me Home
  8. Fleur East - Sax
  9. Coldplay - Adventure Of A Lifetime
  10. MNEK & Zara Larsson - Never Forget You

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY Coldplay se zasnili a jejich nové desky "A Head Full Of Dreams" se první týden prodalo přes dvě stě třicet šest tisíc kopií. Ačkoliv odhady byly vyšší, nemají se stálice na britské hudební scéně za co stydět. Samozřejmě jejich čísla nestačí na Adele, která si bez zaváhání drží svou zlatou pozici a asi tam kolegy jen tak nepustí. Mezi horními deseti se šestým týdnem míhá Elvis Presley a jeho "If I Can Dream", deska, na které nás čeká i duet s Michaelem Bublém. Nebojte se, na Justina Biebera dojde. Pro jeho "Purpose" je to druhý prosincový týden čtvrté místo. Jak už bylo zmíněno v singlové sekci, Jess Glynne nepřekvapuje a neuráží. Šestnáctým týdnem se udržuje v horních patrech hitparády a asi nás jen tak neopustí.

Perrie Edwards se prý díky hudbě své kapely konečně dostala přes rozchod se Zaynem. I přes tento nadlidský úkon Little Mix padají se svou deskou "Get Weird" ze čtvrtého na šesté místo. Z pohodlné pozice se nehne orchestr Jeffa Lynna a Rod Stewart si na osmé příčce mezi mladšími kolegy také nestěžuje. Perrie Edwards se už přes Zayna přenesla. Jak je to s jeho bývalými kolegy z One Direction se asi nedozvíme. Známe však jejich umístění pro tento týden. Album "Made In The AM", jenž zahrnuje osobní, zamilované i oddechové záležitosti, se usídlilo na deváté příčce a top desítku za ním uzavírá Enya.

Od tohoto týdne nebudeme vídat Fleur East pouze v singlech. Do boje totiž vyráží s debutovým studiovým albem "Love Sax And Flashbacks" a startuje ze čtrnáctého místa. Kylie Minogue se pomalu vrací do vánoční hry a na osmnáctém místě vyčkává s "Kylie Christmas". Zda budou také šťastné a veselé, se teprve uvidí. Pozor si dejme na čtyřicáté třetí okénko. Troye Sivan si v něm s debutem "Blue Neighbourhood" určitě dlouho nepobude.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25
  2. N Coldplay - A Head Full Of Dreams
  3. Elvis Presley - If I Can Dream
  4. Justin Bieber - Purpose
  5. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  6. Little Mix - Get Weird
  7. Jeff Lynne's ELO - Alone In The Universe
  8. Rod Stewart - Another Country
  9. One Direction - Made In The AM
  10. Enya - Dark Sky Island

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • justin vracia uder Adele a obsadzuje tron (john, 14.12.2015 22:47) Reagovat

    A je to tak spravne

    • Re: justin vracia uder Adele a obsadzuje tron (K., 14.12.2015 23:00) Reagovat

      No pokud jsi na slaďoučké hošíky, tak jistě.

      • Re: justin vracia uder Adele a obsadzuje tron (Mima, 15.12.2015 11:48) Reagovat

        No, nie každý musí mať Adele rád... napríklad ja som nikdy nemala rada ani jeden song od nej. Uznávam, má úžasný hlas, je nesmierne talentovaná, ale do ipodu si jej songy určite nedám. Zato Sorry od JB tam mám :D

        • Re: justin vracia uder Adele a obsadzuje tron (john, 16.12.2015 20:05) Reagovat

          Justin Adele vo finale prekona na tron ji uz v buducnosti nepusti

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Justin Bieber zrušil turné včetně koncertu v Praze (01.03.2023 21:14)
- Video: Coldplay zahráli u Jimmyho Kimmela speciální verzi "Clocks" (04.02.2023 17:39)
- Nejvíc nej: Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022 (01.01.2023 21:10)
- Letos můžete oslavit silvestra s Adele (21.11.2022 12:58)
- Adele: "Lidi moje jméno vyslovují špatně" (10.11.2022 17:43)
- Video: Adele se v klipu k "I Drink Wine" plaví po řece. Se sklenkou vína v ruce samozřejmě (02.11.2022 08:12)
- Justin Bieber odkládá další termíny svého turné, pražský koncert se uskuteční (08.09.2022 14:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu