shop.musicserver.cz
SuperStar 2015, 6. finálový večer - Top 3, 6.12.2015

SuperStar 2015 zná svého vítěze

Vydáno: 07.12.2015 08:37 v sekci Naživo - Karolína Stránská a Honza Průša | foto: facebook interpreta

Po půlroční směsce castingů, vyřazování a divokých karet se letošní ročník SuperStar dobral ke svému konci. Po odchodu Dalibora Slepčíka v minulém kole se o titul vítěze a příjemnou finanční odměnu utkali Emma Drobná, Pavol Kovaliček a Štěpán Urban. Kdo z nich dosáhl až na samý vrchol?

Live: SuperStar 2015

kolo: 6. finálový večer - Top 3
datum: 6. prosince 2015

Závěrečný večer se jemně lišil strukturou hlasování. To bylo přerušeno dvakrát. Jednou, aby byl vyhlášen soutěžící na bronzové příčce, podruhé, aby byl vyhlášen ten na příčce zlaté. Bylo tedy jisté, že jeden ze tří finalistů si zazpívá pouze dvakrát.

Emma Drobná, v mládí tvrdohlavá, zahájila první, tentokrát vánoční, kolo čím jiným, než stabilní stopou obchodních center v prosincovém období. "All I Want For Christmas Is You" nebylo úplně šťastnou volbou, o čemž vypovídal menší kiks na začátku skladby, kdy se Slovenka nesešla s kapelou. Nezlobila bych se slyšet Emminu verzi v H&M, ale také bych se nezlobila, kdybych nemusela slyšet žádnou verzi této písně. Výhodou je, že ve finále mají všichni prostor pro minimálně dva výstupy, neboť v tomto případě se rozhodně nejednalo o nejpřesvědčivější vystoupení. Porota následně komentovala scénu a image, nikdo se v podstatě nezmínil o kvalitě zpěvu, což také naznačilo, že závěrečné kolo bude již mírně neformální, a namísto hodnocení se dočkáme spíše reflexe. Jednalo se o vlažný úvod do posledního Supervečera.

Pavol Kovaliček a "Poďme bratia do Betlema" z repertoáru Tublatanky. Tam člověk, ačkoliv skladbu zná, pořád čeká nějaký zvrat, či vyvrcholení. Přece to nebude jen o něco drsnější verze koledy. A ona je. Jak Pavol Habera správně poznamenal, ještě jedno "dudlajdá" a už bych to nedala. Pal'o to uvolněně oddudlal a také zřejmě pochopil, že ve finále už nejde ani tolik o výkon ale o sympatie, jinak si jeho volbu písně nedovedu vysvětlit.

Štěpán si první kolo odslabikoval s "Půlnoční", jež minulý rok ovládla české Vánoce v podání Václava Neckáře. V rámci prvního kola finálového večera to však byl rozhodně nejpřesvědčivější výkon. Ačkoliv se na první pohled jedná o jednoduchou písničku, jež nevybízí k žádnému excelování, nabízí spoustu míst k falši. K těm však v Štěpánově čistém, civilním podání nedošlo.

Druhé kolo patřilo písničkám na přání. Fanoušci vybrali Emmě Drobné popový hit žebříčků. Soutěžící jako by si řekla: "Tak vy po mně chcete "Toxic" od Britney? Tak jo, ale bude po mém." Píseň si nechala upravit k nepoznání. V pomalejším aranžmá Emmy zazněla letuškovská záležitost za doprovodu vibrafonu. Jednalo se o výstup, který nijak nechytne za srdíčko, právě díky povaze originální skladby, nicméně sympatická Slovenka opět potvrdila, že i po zaváhání u Mariah Carey do finále rozhodně patří a v horní trojce se neocitla omylem.

Štěpán Urban
© nova.cz
Je jen těžké uvěřit, kam se vypracoval mladík z Uherského Hradiště. Nebýt divoké karty, Štěpán by tančil tak možná doma. Díky rozhodnutí poroty však "Dancing In The Dark" zazněla právě z jeho úst na superfinálovém pódiu. Po brunomarsovkách začal zmíněný soutěžící sahat po starších klasikách, které mu během posledních kol neskutečně sedly. Hit z alba z roku 1984, který se možná díky synkopickému netradičnímu zvuku bez váhání umístil v čele tabulek, Štěpánovi v druhém kole rozhodně neuškodil.

Fanoušci nikomu nic nevybrali za trest. Právě naopak. Pochopili, ve kterých polohách se československé trio cítí nejjistěji, a podle toho se jim jali přisuzovat skladby. Pal'ovi tak přistála v klíně další balada a to "More Than Words" od Extreme. Ve vyšších polohách to možná nedopadlo přesně podle jeho představ, když ho falzet trochu zradil, ale celkový dojem citlivé balady to zas až tak nepokazilo.

V komerčních pauzách se stihla na pódiu zastavit také zbývající pětka ex-finalistů. Všichni byli dotázáni ohledně jejich favorita na vítěze. Emmino jméno nepadlo ani jednou možná proto, že už bylo vysloveno porotou tolikrát, i když zcela oprávněně. Kdo to nestihl poprvé, mohl si i dnes "vychutnat" píseň "Příběh nekončí", neboť ani po čtyřech týdnech se nikomu nepodařilo napsat původní píseň pro finálovou osmičku.

Motto "Opakování je matka moudrosti" provázelo i třetí kolo, do kterého se na základě hlasování už nepodíval Pavol Kovaliček. Ve třetí rundě totiž zbývající dvojice zopakovala údajně nejlepší výstupy z předešlých týdnů. U Štěpána a jeho verze "Angie" o tom není pochyb, neboť se skutečně dá mluvit o nejprocítěnějším a technicky nejpovedenějším zpěvu finalisty. U Emmy by se dalo dohadovat, zda by nebyly lepší volbou "Čerešně", ale její "Fix You" bylo stejně mrazivé jako před dvěma týdny.

Závěr večera se vezl na sentimentální notě a oddalování vyhlášení výsledků. Soutěž není jen o objevování nových talentů a financích, ale také o oživování starých hitů. Především však, jak bylo pravdivě řečeno, na české hudební scéně stále scházejí solidní producenti, kteří by se nových talentů ujali.

Emma Drobná
© nova.cz
Ačkoliv si mnozí byli jistí, že fénix Štěpán je po druhé šanci, které se zhostil zodpovědně, jasným adeptem na titul vítěze, Emma Drobná si skrze všechna kola bez větších zaváhání udržela post favoritky až do samého Superfinále, kde také nakonec zvítězila a získala titul nové české SuperStar. Snad o ní tedy ještě uslyšíme jak u nás, tak v zahraničí.

A co na to Honza Průša

Kdyby nebylo před časem zásahu poroty, mohlo být všechno jinak. SuperStar klidně mohl vyhrát idol holčičích srdcí Dalibor Slepčík. Ale právě oči otevírající zásah do hlasu lidu připravil finále na úrovni. Poroto, děkuju.

Druhá adventní neděle přinesla závěrečné vánoční téma. Dal se očekávat patos a milionkrát ohrané skladby, a vlastně to tak i bylo. Začalo to klasikou "All I Want For Christmas Is You". Rozkřepčený santaklauzice a další tanečnice a při zemi se držící Emma. Jako by jí to hodně štvalo, jako by tohle zpívat nechtěla. Mizerný falzety a fakt nepovedenej úvod. Ale Pavol šel ještě hlouběji. Když Tublatanka už nevěděla kudy dál, udělala z koled odrhovačky a vydělala nějakou tu korunu. Ta písnička je prázdná. Nemá v sobě vůbec nic, žádnej nadtext ani podtext, prostě the end. A Pavol prostě jen nasedl do kafemlejnku a točil klikou. Takže stačilo nic nepodělat a byli jste vítězi prvního kola dnešního večera. Jenže "Půlnoční" je těžká. Fakt těžká. Intimní, překrásná píseň. Štěpán ji sice úplně nepokazil, ale chyběl tam výraznější a silnější prožitek. Zejména v úvodu při první sloce. Chtělo to ještě víc civilnosti a víc se držet zpátky.

Další tři písně vybírali diváci a tady se karty prohodily. Emma dostala "Toxic". No, a to jí sedlo. Ona ty tajemnější, podmanivý věci umí. Nabíjela to, gradovala, dostala tam naléhavost a nepětí. Tak to má být. Samorost Štěpán dostal krásnýho Springsteena. A já celou dobu přemejšlel, co je na téhle podobě "Dancing In The Dark" špatně. Štěpán hrál, zpíval, holky tancovaly a něco tam nefungovalo. Podobně jako když Emma zpívala "All I Want For Christmas Is You". Tenhle kluk z Uherskýho Hradiště měl už v soutěži mnohem lepší a silnější chvilky. A pak přišel objektivně nejslabší Pavol. A přes všechny jeho chyby to fungovalo. Ten duet byl neuvěřitelně přirozený. Jakoby si dva kluci přišli spolu zazpívat, o nic jim nešlo a prostě si to spolu užívali. Silný to bylo. A bylo to fakt důstojný rozloučení se se soutěží.

Posledního kola se zúčastnili už jen dva finalisté a měli zazpívat to nejlepší, co se jim dodnes povedlo. Jo, "Fix You" se Emmě povedlo tenkrát i teď. Ale její nejsilnější věc byly "Čerešně". Škoda, ty bych dnes slyšel mnohem mnohem mnohem víc radši. To "Angie" se podle mně Štěpánovi vydařila víc. Umí ji prožít, perfektně ji pochopil a dokázal jí výborně udržet v napětí. Jo, tohle bylo krásný a silný.

Ale přesto, že se mi Štěpánovo rozloučení se SuperStar líbilo mnohem víc než to Emmino, vlastně mne dnes bavil určitě víc, stejně bych SuperStar udělal z Emmy, takže všechno dopadlo tak jak mělo.


NÁZORY
  • Hmm, a co z toho? (Meda Beda, 07.12.2015 09:10) Reagovat

    Asi se budu opakovat, ale.....on to ještě někoho zajímá??
    V dnešní době všech těch X-faktorů, Hlasů a Superstárů a kdoví jakého balastu ještě, je už tento formát dávno vyčerpaný.
    Vždyť kdo z těchto všech soutěží se v poslední době nějak uchytil mezi veřejností. Naposledy snad tak trochu účastníci Československé superstar první řady. Pak šlus adios...

    • Re: Hmm, a co z toho? (bulsara, 07.12.2015 10:39) Reagovat

      ... ehm, no, a možno áno .... V absolútne impotentných programoch TV "lídrov" by človek živé hranie a spievanie aby lupou hľadal ...

      • Re: Hmm, a co z toho? (john, 10.12.2015 20:55) Reagovat

        Suhlas, ze uroven upada a upada. Ja uz uvazujem prestat pocuvat hudbu, lebo uz nic, co by pre mna bolo vhodne, nevychadza..

  • Spokojnosť (Katarína, 07.12.2015 10:27) Reagovat

    Je fajn že Štěpána teda na základe rozhodnutia poroty vrátili do súťaže, lebo od tej doby sa mi jeho vystúpenia páčili asi najviac. Zo začiatku som si ho všimla hlavne kvôli jeho osobnosti, je to určite nezvyčajný zjav a podarené " chodiace antidepresívum" ako ho výstižne niekto nazval, no a samozrejme jeho farba hlasu bola a je od začiatku úžasná, ale postupne ma začali jeho vystúpenia aj celkovo baviť a zaujímat niekedy aj viac ako tie Emmine a v podstate si myslim, že aj keby to vyhral Štepán bola by som rovnako spokojná, zaslúžili by si to viťazstvo spoločne, škoda, že sa to v tejto súťaži nadá tak urobiť bolo by to spravodlivejšie:-) Paľo je tiež faj chalan s nezvyčajným hlasovým rozsahom, ale Emma so Štépánom predsa len podavali počas celej súťaze vyrovnanejšie výkony. Snáď sa niekto z nich uchytí a dokáže svoj talent zúročit:-)

  • konec (johny, 07.12.2015 11:18) Reagovat

    tak a je to -emma vyhrala jak vyherce z minula sabca krovakova ktera naletala a spadla dle svych slov na hubu spatny lide ji pripravili o cas o silu a elan -ale uz vyrostla a uz nebnude tak moc verit lidem jak dle svych slov verila -snad emma bude mit vice stesti a vyda konecne cd ktera prorazi aby ankety konecne znali jine vitaze nez bila gott vondrackova kabati a elan apod - potreba je drina drina a drina ,-

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Pavol Habera s vánoční písní "Nikto nemusí byť sám" u některých rádií narazil (09.12.2023 13:52)
- Video: Mariah Carey na cenách Billboardu zazpívala "All I Want For Christmas Is You" (29.11.2023 10:19)
- Video: "Všetko sa môže stať". Pavol Habera vydává po letech novou písničku (13.07.2023 11:30)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Naživo: Návrat Benátské! s Impulsem nezkazil chlad ani déšť. Hlavní pódium opanovali Team, Chinaski i Mirai (31.07.2022 19:00)
- Petr Janda nahrál novou sólovku, bude na ní i duet s dcerou Martou (09.04.2022 11:11)
- Video: Ondřej Soukup ON AIR: Hvězda nemůže nemít hity (24.02.2022 19:45)
- Video: Marta Jandová ON AIR: Máma hrozila tátovi, že jestli mi nenapíše písničku, osloví Michala Davida (03.02.2022 15:04)
- Video: Anna Julie Slováčková s Martou Jandovou ve "Slunečnici" rozdávají úsměvy, ale vedou i k zamyšlení (02.12.2021 14:36)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu