Bloc Party v novém singlu "The Good News" netuší kudy kam

05.12.2015 11:14 - Ondřej Selner | foto: facebook interpreta

Bloc Party během posledních let prošli poměrně razantními změnami. Řeč teď není o hudbě, nýbrž o členech skupiny samotné - na konci roku 2013 je totiž opustil bubeník Matt Tong a letos odešel i basák Gordon Moakes. V novém složení - basy se ujal Justin Harris a bicích Louise Bartleová - dali dohromady nový materiál a plánují ho již v lednu příštího roku vydat.

Nová řadovka ponese název "Hymns" a v klasické verzi bude obsahovat celkem jedenáct písniček. Prvním singlem byla skladba "The Love Within", o níž kolegyně Veronika Ondečková prohlásila, že je smutným důkazem toho, že Bloc Party opustili klíčoví členové a že ztrácí dech. Kapela však od té doby nelenila a do světa vypustila druhý singl s názvem "The Good News". Jaký je v porovnání s tím prvním?

Jestliže byla "The Love Within" smutným dokladem postupného rozkladu skupiny, "The Good News" reflektuje to, že Bloc Party v nové sestavě netuší kudy kam. Oproti kompozičně poměrně komplexním předcházejícím albům jako "Intimacy" či "Four" je totiž nová píseň úplně něčím jiným. To samozřejmě nemusí znamenat nic špatného, evoluce je přirozená. Problémem novinky ale je její naprostá nevýraznost a průměrnost, působí totiž strašlivě nezajímavě a nudně, byť ne jako úplný propadák. "The Love Within" se tak v tomto kontextu posouvá o několik příček výše.

Uvidíme, co přinese kompletní deska "Hymns", která vyjde 29. ledna příštího roku. Je sice zbytečné házet flintu do žita už teď, nicméně dojmy jsou prozatím více než rozpačité. Ostatně, posuďte sami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY