Lucie začíná slavit třicet let novým "Medvídkem". V létě budou i koncerty

02.12.2015 09:40 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Už když kapela Lucie absolvovala v roce 2014 veleúspěšné comebackové turné, dalo se čekat, že o ní neslyšíme naposled. Začátkem prosince na své fanoušky ale vytasila opravdu těžký kalibr. Během jediného dne představila nový klip, ohlásila na příští rok speciální koncerty i derniéru jejich muzikálu.

Počátky kapely Lucie jsou spojeny s březnem roku 1986, což znamená, že na jaře příštího roku kapela oslaví již třicet let svého fungování. K tomuto jubileu se bude vázat i čtveřice speciálních koncertů, které čtyřčlenné seskupení absolvuje pod hlavičkou agentury Live Nation, jež bude tato vystoupení pořádat.

Vše odstartuje koncert 16. června v plzeňském amfiteátru Lochotín, o šest dní později bude následovat Bratislava, po ní 24. června Brno a celé to první červencový den zakončí show v pražském Edenu. Vstupenky na všechny koncerty budou k mání od dnešního dne, tedy 2. prosince.

Lucie se rozhodla tuto událost ohlásit velmi zvláštním způsobem, když po dvanácti letech natočila nové video. Sice nejde o novou píseň, ale skladba "Medvídek", která původně pochází z osmnáct let staré desky "Větší než malé množství lásky", dostala úplně nový kabát, který kapela natočila s Heroldovým kvartetem a několika dalšími hosty.

Šestiminutový klip v režii Tomáše Krejčího, ve kterém si hlavní roli medvídka zahrál Petr Čtvrtníček, se natáčel v Hudebním divadle Karlín a ve svém úplném závěru přináší pro fanoušky i poslední zásadní informaci. Právě v tomto divadle se totiž již více než dva roky hraje i úspěšný muzikál "Lucie - Větší než malé množství lásky". A právě tento kousek čeká v nejbližší době osm posledních představení, po kterých bude následovat derniéra.

Bližší informace o termínech posledních představení a cenách vstupenek na výše popsané čtyři koncerty budou zveřejněny v průběhu následujících dnů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY