Nové desky pro 49. týden

06.12.2015 14:25 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudebním novinkám jednoznačně vévodí Coldplay s albem "A Head Full Of Dreams". Jim se pak budou snažit konkurovat finalistka britského X Factoru Fleur East, matador Babyface, norská písničkářka Maria Mena, Sabina Křováková, vítěz Mercury Prize Benjamin Clementine a překvapivě i Soulsavers. S debutem vyráží na hudební trh Troye Sivan a rockery zase potěší Rush. Zajímavou reedici má i Björk.
Pokud se v pondělí 7. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Coldplay - A Head Full Of Dreams (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Coldplay - A Head Full Of Dreams
Jen těžko budete hledat desku, která by byla letos očekávanější, než "A Head Full Of Dreams" Coldplay. Od chvíle, kdy se v londýnském metru objevily plakáty pouze s geometrickým obrazcem zvaným Kytice života a datem 4. prosince, se začalo spekulovat o tom, zda se jedná o kampaň na nové album britské kapely. Bylo to trochu nečekané, protože kvartet si již od alba "X&Y" dává odstup od předchůdce tři roky, zatímco novinka navazuje na "Ghost Stories" po roce a půl. Díky velmi krátkému poslednímu turné se nicméně vrátil Chris Martin a spol. do studia daleko dříve, a tak vám nyní mohou servírovat jedenáct, respektive dvanáct nových písniček, které se od těch loňských liší jak den a noc, přičemž k těm letošním sedí spíše první přirovnání. Snahou kapely bylo tentokrát natočit desku pestrobarevnou a živou. K tomuto účelu si k sobě přizvali hvězdné producentské duo Stargate a s nimi spoustu hostů. Do studia za nimi postupně přišel Noel Gallagher, Tove Lo, Avicii, Merry Clayton, Beyoncé, Gwyneth Paltrow, Davide Rossi a svůj hlas připojil dokonce i Barrack Obama. Jak to celé dopadlo, zjistíte z mnoha ukázek na webu formace,


Babyface - Return Of The Tender Lover (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rhythm and blues

Babyface - Return Of The Tender Lover
Americký zpěvák a producent Kenneth 'Babyface' Edmonds se loni vrátil se vší slávou ke své pěvecké kariéře. S Toni Braxton natočil album "Love, Marriage & Divorce", za které získal svoji další Grammy a také Světovou hudební cenu, obě v kategorii Nejlepší r'n'b album roku. Povzbuzen tímto úspěchem letos vydává svoji čistě sólovou nahrávku, s níž se vrací ke své sólové kariéře po dlouhých osmi letech. Novinka dostala název "Return Of The Tender Lover" a Babyface na ni spolupracoval už jen s Kameronem Glasperem a Darylem Simmonsem, který s Babyfacem spolupracuje už od dob debutu Boyz II Men, soundtracku k "Osobnímu strážci" a "Dangerous" Michaela Jacksona. Celkem devět písniček má na Babyfacově VEVU už své dva zástupce.


Troye Sivan - Blue Neighbourhood (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie pop

Troye Sivan - Blue Neighbourhood
Australský zpěvák a skladatel Troye Sivan vydává svou debutovou desku "Blue Neighbourhood", na které uvozoval už předchozím EP "Wild". K desce se pojí navíc i tři hudební klipy, které vypráví příběh o dvou kamarádech z dětství. Vznikne mezi nimi romantické pouto, jež samozřejmě část společnosti odsuzuje a sami hlavní protagonisté bojují s předsudky a postojem ostatních. Deska se doposud těšila kladným reakcím a Sivanova tvorba bude lahodit uším těch, kteří mají rádi třeba i Lanu Del Rey. Ukázky najdete tady.


Fleur East - Love, Sax And Flashbacks (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / r'n'b

Fleur East - Love, Sax And Flashbacks
Loňský vítěz britského X Factoru Ben Haenow už svoje debutové album vydal před pár týdny a nyní ho následuje jím poražená kolegyně Fleur East, která v soutěži zazářila nejen díky zpěvu, ale také svým projevem na pódiu v kombinaci s výborným tancem. Její podání "Uptown Funk" Marka Ronsona bylo podle řady kritiků nejlepším vystoupením všech jedenácti sérií. Není tedy divu, že po ní ihned sáhl její mentor Simon Cowell a podepsal s ní nahrávací smlouvu. Výsledkem tohoto kontraktu je debut "Love, Sax And Flashbacks", který přinese celkem dvanáct písniček, které si sama zpěvačka z větší části složila, respektive se na skládání podílela. Spolupracovala na nich například s lidmi jako Julian Bunetta, Fraser T Smith, James Abrahart, tedy s producenty a autory, kteří se podíleli na albech Rity Ory, One Direction, Jesse James, nebo Leony Lewis. První ochutnávky z desky servíruje zpěvačka na svém webu. Pokud vám zachutnají, můžete vyhledat i deluxe verzi, která je bohatší o čtyři další písničky.


Rush - R40 Live (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Rush - R40 Live
Nová deska kanadských Rush a nástupce "Clockwork Angels" je zatím v nedohlednu, nicméně i tak se jméno této fenomenální progresivně rockové formace objeví na pultech obchodů. Připravili totiž nový koncertní živák "R40 Live". Ten přinese posluchačům záznamy z koncertů, které trio odehrálo 17. a 19. června v Air Canada Centre. Jedná se tak o jejich první zfilmované vystoupení v rodné domovině po téměř dvacet letech. Set bude k dostání na CD a DVD a posluchačům přinese bezmála tříhodinový materiál. Fanoušci se mohou těšit i na několik písní, které buď doposud nebyly prezentovány naživo, nebo zachyceny v rámci živého vystoupení. Součástí poutavého koncertu byla také propracovaná scéna, které se během vystoupení několikrát změnila. V závislosti na seskládaném setlistu, který byl koncipovaný jako cesta do minulosti, se kulisy měnily tak, aby odpovídaly scéně v daném časovém období.


Solution .45 - Nightmares In The Waking State (Part 1) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Solution .45 - Nightmares In The Waking State pt.1
Solution .45 je metalová superskupina ze Švédska, která vznikla už v roce 2008. Se svým debutem přišla formace v roce 2010 a nyní vydává první díl "Nightmares In The Waking State". Produkci deseti písní má na svědomí Jani Stefanovic, který v kapele působí i jako kytraista a baskytarista. Z rádií možná už znáte ochutnávky v podobě skladeb "Winning Where Losing Is All" nebo i "Perfecting the Void", ke které vzniklo o lyric video. Můžete se na něj podívat i zde. Dodejme ještě, že druhý díl ságy má vyjít v příštím roce.


The Kooks - Hello, What's Your Name? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

The Kooks - Hello, What's Your Name?
Ostrovní indie rocková formace The Kooks působí na hudební scéně od roku 2004 a svým fanouškům nyní přináší remixové album "Hello, What's Your Name?", na kterém propůjčili své skladby pestré sortě hudebníků a interpretů. Samozřejmostí je žánrová rozmanitost, který je typická i pro samotnou kapelu. Na remixovém albu tedy najdete i zástupce elektronické hudby a jedním z nich je i Kove, jenž si vzak na starost kousek "Are We Electric". Právě tuto skladbu si můžete poslechnout na neverenoughnotes.co.uk.


Tip týdne

Benjamin Clementine - At Least For Now (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock opera / klasická hudba / mluvené slovo / barokní pop

Benjamin Clementine - At Least For Now
Debut "At Least For Now" francouzsko-anglického zpěváka a pianisty Benjamina Clementina by pravděpodobně zůstal většině z nás skrytý, kdyby před pár dny nevyhrál prestižní cenu Mercury Prize. Členy poroty zaujal jeho relativně avantgardní styl kombinující básně s barokním popem, vážnou hudbou a rock operou. "At Least For Now" původně vyšlo v Evropě už koncem března, k nám se ovšem dostává až nyní po udělení ceny. Jedenáct skladeb standardní edice si Clementine sám složil a také produkoval. Samotné nahrávání pak probíhalo v londýnském RAK Studios s výjimkou jedné skladby, kterou natočil v Paříži. Vzhledem k datu vydání, najdete na umělcově VEVU z alba již několik ukázek. Pokud vás zaujmou, budete moct sehnat i o čtyři skladby bohatší deluxe edici.


Maria Mena - Growing Pains (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: intimní pop / folk

Maria Mena - Growing Pains
Norská písničkářka Maria Mena po poměrně krátké době servíruje svým příznivcům sedmé studiové album. Nástupce předloňské nahrávky "Weapon In Mind" nazvala "Growing Pains" a společně s producenty Martinem Sjølie a Matsem Lie Skårem pro něj nahrála jedenáct písniček, které se tentokrát nesou v poměrně intimní a chladné atmosféře. Jejich vznik ovlivnilo období, kdy prožívala rozchod a rozvod se svým manželem a kdy neměla dle svých slov energii na skládání písniček. Prvním singlem se stala písnička "I Don’t Wanna See You With Her", kde se, jak je zřejmé z názvu skladbu, definitivně vypořádává s těžkým obdobím svého života. Videoklip k němu uvidíte na jejím VEVU.


Björk - Vulnicura Strings (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Björk - Vulnicura Strings
Pro fanoušky islandské umělkyně Björk je letos připravený dárek v podobě reedice jejího posledního alba "Vulnicura" (tedy bez písně "History of Touches"), tentokrát však ale v akustické a o poznání intimnější podobě. První informace o této edici se objevily začátkem října a sama autorka k ní prozradila: "V době, kdy jsem pracovala na desce 'Vulnicura', došlo mi, jak magická věc mi vzniká pod rukama po hudební i spirituální stránce. Podařilo se spojit elementy elektroniky a akustických nástrojů tak, že výsledek je romanticky něžný. A tím se podařilo dokázat, že vedle sebe dokáží bez problémů existovat!" Zásadní úlohu při tom hrají strunné nástroje a v některých písních dokonce uslyšíte nástroj zvaný Viola Organista, který navrhl Leonardo da Vinci. Ukázku v podobě skladby "Lionsong" najdete na YouTube.com.


Hviezda - Nič sa nemení (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Hviezda - Nič sa nemení
Bratislavská kapela Hviezda má pro své posluchače skutečně tématický dárek - hvězdu pod stromeček. Právě hvězdou se kapela pyšní nejen v názvu, ale také i na obalu novinky "Nič sa nemení". V pořadí jejich druhá deska je důkazem toho, že ne všechny formace musí nutně propadnout lacinému mainstreamu. "Žádný kýč, žádná kalkulace, ani primitivní touha po hitovce. A přece jsou z toho písně, které by mohly být hity i v mainstreamových rádiích," chválí desku jedna z mnoha recenzí. Ukázky v pdobě dvou písní "Chce sa mi spať" a "Sny Farebné" najdete na newmodelradio.sk.


Petr Linhart - Rozhledna ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / folkrock

Petr Linhart - Rozhledna
Písničkář Petr Linhart na svém třetím sólovém albu pokračuje ve zhudebňování příběhů z pohraničních oblastí naší země. Z rozhledny je vidět až na poničená města, na cesty ke kostelům, na zarostlé koleje a také ke vzdáleným ostrovům Důležitou roli v Petrových písních mají vlaky, letadla a také jedna vizionářka. Ve dvanácti nových písní se v mapování historie posouvá blíže k současnosti. Klade vedle sebe komunistickým režimem zničený starý Most a své rodné Kladno, sice nezbořené, nicméně asanací nenávratně poznamenané. Zásadní vliv zanechal na desce také náboženský kontext, který je písničkáři velmi blízký. Sám k albu ještě dodal: "Skoro mám někdy pocit, že leckterá místa by už dávno zmizela, kdyby nebyla takto posvěcená. Jako by se nad nimi vznášela neviditelná ochranná Boží ruka." Hudební ukázku najdete na kultura.zpravy.idnes.cz .


Brenna Whitaker - Brenna Whitaker (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / soul / rhythm and blues

Brenna Whitaker - Brenna Whitaker
Zpěvačka Brenna Whitaker pochází z amerického Kansasu a už ve svých jedenácti let začala působit coby profesionální zpěvačka. Ve svých sedmnácti se přestěhovala do New Yorku, aby se učila od veteránů z Broadwaye a zpět do Kansasu se vrátila už jako dvacetiletá s jazzovou kapelou. To už si jí ale všimnul šéf vydavatelství Verve, producent a autor David Foster, který ji vzal pod svá křídla. Nyní tu máme její debutové eponymní album, kam s Fosterem zařadili celkem dvanáct skladeb na pomezí tradičního popu, soulu, jazzu a původního rhythm and blues, z nichž menší část je původní a část je převzatá. Mezi těmi převzatými najdete třeba klasiky "Misty Blue", "It's A Good Day" z repertoáru Peggy Lee, nebo "Anyone Who Had A Heart", kterou proslavila Dionne Warwick. Prvním singlem se stala skladba "Black And Gold", jejíž videoklip nahrála zpěvačka na své VEVO. Zbytek uslyšíte v ukázkách na webu allmusic.com.


Roots Manuva - Bleed (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie rock

Roots Manuva - Bleed
Čtyři roky, to je nejdelší čekací doba na novou desku britského rappera Rootse Manuvy. Jeho v pořadí devátá studiovka přináší desítku písní, které jsou svou náladou velice rozmanité a texty zase nastavují zrcadlo moderní společnosti. Že by ale umělec sklouzl k mainstreamu, toho se bát skutečně nemusíte. Spíš naopak. Důkazem toho jsou spolupráce s hostujícími umělci, jako je třeba Adrian Sherwood nebo mladý britský producent Fred. Podle dosavadních ohlasů se jedná o velice povedenou nahrávku. Nás ale více zajímá, co si myslíte vy - poslechněte si proto ukázku theguardian.com a svůj názor nám napište do komentářů pod článkem.


Různí - The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / instrumentální hudba

Různí - The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (soundtrack)
Poslední díl filmové série "The Hunger Games" už nějaký čas brázdí našimi kiny a nyní k filmu přibude i jeho soundtrack. Hudbu k "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" měl i tentokrát na starosti skladatel James Newton Howard, a tak jeho osmnáct instrumentálních kompozic zaplnilo podstatnou část alba. Výjimkou je pouze finální skladba, kde si opět zazpívala hlavní představitelka Jennifer Lawrence. Ukázky všech skladeb nabízí Supraphonline.cz


Sabina Křováková - Sirkama
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Sabina Křováková - Sirkama
Vítězka třetí řady Česko Slovenské SuperStar Sabina Křováková se po svém debutovém albu "Sabina", sestaveném z písniček, které zpívala v soutěži, mírně ztratila z očí. Ve dvouletém mezidobí připravovala svoje druhé album, které teprve bude tím pravým debutem. Desku nazvala "Sirkama" a sama si pro ni složila a napsala deset písniček, které pak se svojí kapelou nahrála v Biotech Studiu Ecsona Waldese. První trojici písniček umístila zpěvačka na svůj profil bandzone.cz.


Soulsavers - Kubrick (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální hudba

Soulsavers - Kubrick
Fanoušci anglických Soulsavers ještě ani nestačili pořádně naposlouchat říjnové album "Angels & Ghosts", kde opět spolupracovali s Davem Gahanem, a už toto duo vydává další nahrávku, naprosto odlišnou od nedávného předchůdce. Svoji prosincovou novinku nazvali "Kubrick" a onen název není pochopitelně samoúčelný. V celkem osmi čistě instrumentálních skladbách se totiž nechali inspirovat filmy, respektive postavami z filmů slavného režiséra Stenlyeho Kubricka, a tak není divu, že většina má všechny atributy scénické hudby. Ukázky z nich uslyšíte například na stránkách britského Amazonu a my jen dodáme, že album bude k sehnání i na vinylu.


Kristýna Peterková a Kája Mařík - Škola písničkou (Bon Art Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hudba pro děti

Kristýna Peterková a Kája Mařík - Škola písničkou
Na zpěvačku Kristýnu Peterkovou si vzpomenou především ti, kteří pozorně sledovali druhý ročník Česko hledá SuperStar. Soutěž opustila poměrně brzy, ale stačila natočit debutové album a s Davidem Kollerem o něco později nahrála ústřední píseň k filmu "Veni, vidi, vici" nazvanou "Out Of Time". Nyní se ovšem už nějaký čas věnuje společně s Karlem Maříkem projektu "Škola písničkou", jehož cílem je probudit v dětech hudební talent a zájem tvořit. Dosud tak činili prostřednictvím interaktivních koncertů, koncertech na školách nebo i v pražské Lucerně. Nyní toto vše shrnují i na stejnojmenném CD, které přináší sedmnáct písniček z jejich autorské dílny. Více se s jejich tvorbou seznámíte například na jejich YouTube.com profilu.


Adam Plachetka - Arias (Radioservis)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Adam Plachetka - Arias
Adam Plachetka patří mezi nejvýznamnější české operní pěvce současnosti. Je laureátem řady soutěží a od sezóny 2010/2011 působí ve Vídeňské státní opeře. Jeho nové profilové album představuje nejen výběr z jeho současného operního repertoáru, ale naznačuje také cesty, kterými se bude tento mladý pěvec s největší pravděpodobností při svém dalším uměleckém putování ubírat. Celkem dvanáct árií, které na desku "Arias" zařadil, pochází z oper Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Richarda Wagnera, Giuseppe Verdiho, Gioachina Rossiniho a především pak Gaetana Donizettiho. O hudební doprovod se postaral Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením Ondreje Lenárda.


Simple Minds - Once Upon A Time (30th Anniversary Edition) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / new wave

Simple Minds - Once Upon A Time (30th Anniversary Edition)
Album "Once Upon A Time" skotských Simple Minds patří v jejich diskografii k těm nejúspěšnějším. Pocházejí z něj singly jako "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", nebo "All The Things She Said" a po celém světě sesbíralo několik platinových desek a dalších ocenění. Není tedy divu, že tuto nahrávku, která letos oslaví třicet let od svého vydání, kapela připomíná výroční edicí. Ta bude mít několik podob a vyjde v několika formátech. Vedle remastarovaných podob na CD a vinylu, bude k dispozici dvoudisková deluxe edice, kde druhé CD přinese rádiové mixy, b-strany singlů, remixy a živé nahrávky. Album bude k dispozici tako jako Blu-Ray audio v prostorovém mixu a ve vysokém rozlišení. Složení super deluxe edice se šesti kotoučky můžete podrobně zkoumat na webu Simple Minds.


PayaNoia - Testostereo (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

PayaNoia - Testostereo
PayaNoia je název pop rockové formace bubenice, klavíristky a zpěvačky Pavly Táboříkové. Na současné podobě kapely má zásadní podíl Jakub Homola, který je spoluautorem většiny z jedenácti nových písní jejich posledního alba "Testostereo". Tato dvojice spolu s Davidem Mendezem dotváří základní trio, které ve dvou písních coby autor doplnil ještě Václav Koubek. Jako hosté se na něm objevují například Michal Ambrož a Maťo Mišík. Album, které vyšlo již na konci října a nyní se dostává do širší distribuce, vzniklo v produkci a ve studiu Borise Carloffa. Prvním singlem se stala skladba "Všechno co mi zbylo".


V krátkosti - EP

V tomto týdnu vychází hned několik velmi zajímavých EP.

  • Američtí Punch Brothers v lednu vydali své album "The Phosphorescent Blues" a nyní vydávají EP "The Wireless", které má se zmíněným CD hodně společného. Vinylová edice byla totiž o čtyři písničky bohatší, a ony čtyři bonusové kousky nyní Chris Thile a spol. vydají i v dalších formátech. K nim navíc přidali i jednu zbrusu novou skladbu "In Wonder".
  • Příznivci Jasmine Thompson pomalu začínají vyhlížet nástupce druhého alba "Another Bundle Of Tantrums" a britská zpěvačka se rozhodla jim toto čekání zkrátit ípíčkem "Adore", na které zařadila stejně jako Punch Brothers pět písniček včetně singlu "Do It Now".
  • Olga Balashova alias Olga Bell se před pár dny představila českému publiku coby předskokan Son Lux a její set byl postavený především na říjnovém EP "Incitation", kde se v pěti skladbách pustila do vod elektronické alternativy a avantgardy. Nyní toto album vychází i u nás.


Dále vychází:

Ace Frehley - Milwaukee Live '87 (bootleg) (Bertus)
Aerosmith - Rockin Roots Of Aerosmith (bootleg) (Mystic Production)
Aevangelist - Enthrall To The Void Of Bliss (Mystic Production)
Alexander Grychtolik - Bach: KöThener Trauermusik, Bwv 244A (Sony Music)
Allman Brothers Band - Live At The Cow Palace (bootleg) (Bertus)
Amanda Lear - Follow Me (Bertus)
Archive - Unrestricted (Mystic Production)
Arkaik - Lucid Dawn (Mystic Production)
Bastard Grave - What Lies Beyond (Mystic Production)
Bette Midler - A Gift Of Love (Warner Music)
Billy Gibbons & The BFG's - Perfectamundo (Bertus)
Billy Sherwood - Collection (Bertus)
Blood Red Saints - Speedway (Mystic Production)
Bruce Soord - Bruce Soord (Mystic Production)
Bruce Springsteen - Cleveland Shuffle (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - The Ties That Bind: The River Collection (4CD+2BRD) (Sony Music)
Bruce Springsteen - The Ties That Bind: The River Collection (4CD+3DVD) (Sony Music)
Cage - Ancient Evil (Mystic Production)
Carburetors - Laughing In The Face Of Death (Mystic Production)
Counting Days - Liberated Sounds (Mystic Production)
Crippled Black Phoenix - New Dark Age Tour (EP) (Mystic Production)
Crosby, Stills, Nash & Young - The California Hungerton Benefit 1988 (bootleg) (Bertus)
Currensy - Canal Street Confidential (Warner Music)
Dance Tunes 2016 - (Mystic Production)
Daniel Taylor, - Four Thousand Winter (Sony Music)
Dark Moor - Project X (Mystic Production)
Dark Moor - Project X (Limited Edition) (Mystic Production)
Darkthrone - Black Death And Beyond (Boxset) (Mystic Production)
Deep House Traxx 2016 - (Mystic Production)
Deth Enemy - Unmovable (Bertus)
Don Henley - The Concert For Walden Woods (bootleg) (Bertus)
Echoes - Barefoot To The Moon (Acoustic Tribute To Pink Floyd) (Mystic Production)
Echoes - Barefoot To The Moon (Acoustic Tribute To Pink Floyd) (DVD) (Mystic Production)
Eldritch - Underlying Issues (Mystic Production)
Elvenking - The Night Of Nights (Live) (Mystic Production)
Eva Cassidy - Nightbird (Box Set Edition) (Warner Music)
Everly Brothers - Bye Bye Love (Mystic Production)
Find Me - Dark Angel (Mystic Production)
Foo Fighters - Down In Toronto (bootleg) (Bertus)
Foo Fighters - Live In Toronto (1996) (bootleg) (Bertus)
Foxtrott - A Taller Us (Mystic Production)
Frank Pane - Six String Tales (Bertus)
Golden Earring - 50 Years Anniversary Album (Bertus)
Greg Lake & Geoff Downes - Ride The Tiger (Bertus)
Harem Scarem - Live At The Phoenix (BluRay) (Mystic Production)
Harem Scarem - Live At The Phoenix Cd+Dvd (DVD) (Mystic Production)
Hatesphere - New Hell (Mystic Production)
Helene Fisher - Weihnachten (DVD) (Universal)
Helene Fisher - Weihnachten (BluRay) (Universal)
Chet Atkins - Windy And Warm B (Mystic Production)
J.R. Blackmore - Voices (Part 1) (Bertus)
Jan Smigmator - Time To Swing ()
Jean Michel Jarre - Essential Recollection (Bertus)
Jesse Malin - Outsiders (Mystic Production)
Jimi Hendrix - Collection (Bertus)
Jimmy Page - Sound Tracks (Bertus)
Jools Holland & Ruby Turner - Jools & Ruby (Warner Music)
Karat - 40 Jahre Karat (Bertus)
Karat - 40 Jahre Karat (DVD) (Bertus)
Karat - 40 Jahre Karat (Deluxe Edition) (Bertus)
Khymera - The Grand Design (Mystic Production)
King Parrot - Dead Set (Mystic Production)
Laco Deczi / Chris Depino / Bea Albrecht (Celula New York) - Live ze studia A (Radioservis)
Last Days Of Eden - Ride The World (Bertus)
Manimal - Trapped In The Shadows (Mystic Production)
Marc Carroll - Love Is All Or Love Is Not At All (Mystic Production)
Marry Waterson & David A. Jaycock - Two Wolves (Mystic Production)
Martin KratochvíL - Himalayan Echoes II (České himálajské dobrodružství II.) ()
Michael Patrick Kelly - Human (Sony Music)
Mike Oldfield - The Space Movie (soundtrack) (Bertus)
Mike Tramp - Nomad (Mystic Production)
Mindless Sinner - The New Messiah (Mystic Production)
Mirror - Mirror (Mystic Production)
Morbid Vomit - Doctrine Of Violence (Mystic Production)
Neil Young - Down By The River (bootleg) (Bertus)
Nirvana - Transmission Impossible (bootleg) (Bertus)
Placido Domingo - The Great Placido Domingo (Warner Music)
Psychopunch - Sweet Baby Octane (Mystic Production)
Richard Clayderman - Essential Love Songs (Mystic Production)
Různí - Zvlastni Znameni Touha (Universal)
Sammy Hagar - Cruisin' & Boozin' (bootleg) (Bertus)
Sammy Hagar - Live From Motor City (bootleg) (Bertus)
Satanika - Total Inferno (Mystic Production)
Simon & Garfunkel - Live In '67 (bootleg) (Bertus)
Solarstone & Gai Barone - Pure Trance, Vol. 4 (Sony Music)
Steak Number Eight - Kosmokoma (Mystic Production)
Steve Moore - Cub (Mystic Production)
Stevie Nicks - Live 1986 (Beauty And The Beast) (bootleg) (Bertus)
Stevie Nicks - Their Own Way (bootleg) (Bertus)
Stevie Nicks - White Winged Dove (bootleg) (Bertus)
Supremacy - Leaders (Bertus)
Svatobor Macák - Body & Soul (Radioservis)
Tyranny - Aeons In Tectonic Interment (Mystic Production)
Varathron - The Confessional Of The Black Penitents (Mystic Production)
Various - Chi-Raq (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Wallachia - Carpathia Symphonia (EP) (Mystic Production)
Warren Haynes - Live At Emerson College (bootleg) (Bertus)
Weeping Silence - Opus IV (Oblivion) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Andrea Bocelli - Cinema (Universal)
Beatles - 1 (Universal)
Boots - Aquaria (Sony Music)
Cage - Ancient Evil (Mystic Production)
Carburetors - Laughing In The Face Of Death (Mystic Production)
Carrie Underwood - Storyteller (Sony Music)
Coldplay - A Head Full Of Dreams (Warner Music)
Counting Days - Liberated Sounds (Mystic Production)
Crippled Black Phoenix - New Dark Age Tour (Mystic Production)
Elvis Costello - Almost Blue (Universal)
Elvis Costello - Armed Forces (Universal)
Elvis Costello - Blood And Chocolate (Universal)
Elvis Costello - Get Happy!! (Universal)
Elvis Costello - Goodbye Cruel World (Universal)
Elvis Costello - Imperial Bedroom (Universal)
Elvis Costello - My Aim Is True (Universal)
Elvis Costello - Punch The Clock (Universal)
Elvis Costello - Taking Liberties (Universal)
Elvis Costello - The Costello Show: King Of (Universal)
Elvis Costello - This Year'S Model (Universal)
Elvis Costello - Trust (Universal)
Frank Sinatra - Great Songs From Great (Universal)
Frank Sinatra - In The Wee Small Hours (Universal)
Frank Sinatra - Moonlight Sinatra (Universal)
Frank Sinatra - Sinatra And Swingin# Brass (Universal)
Frank Sinatra - This Is Sinatra! (Universal)
Frank Sinatra - Ultimate Sinatra-Blue (Universal)
I.M.T.Smile - Nech sa páčí (Universal)
Jelen - Světlo ve tmě (Universal)
Jesse Malin - Outsiders (Mystic Production)
Jimmy Page - Sound Tracks (Bertus)
King Diamond - The Spider'S Lullabye (Mystic Production)
Kurt Cobain - Montage Of Heck - The Home Recordings (Universal)
Marc Carroll - Love Is All Or Love Is Not At All (Mystic Production)
Marry Waterson & David A. Jaycock - Two Wolves (Mystic Production)
Mirror - Mirror (Mystic Production)
Moby - Hotel Ambient (Mystic Production)
Olga Bell - Incitation (EP) (Mystic Production)
Placebo - MTV Unplugged/Limited (Universal)
Psychopunch - Sweet Baby Octane (Mystic Production)
Rammstein - XXI - The Vinyl Box Set (Universal)
Roots Manuva - Bleed (Bertus)
Rush - Grace Under Pressure (Universal)
Rush - Power Windows (Universal)
Různí - Natural Born Killers (soundtrack) (Universal)
Různí - Reservoir Dogs (soundtrack) (Universal)
Simple Minds - Once Upon A Time (Universal)
Solution 45 - Nightmares In The Waking State (Part 1) (Mystic Production)
Sonic Youth - Dirty (Universal)
Sonic Youth - Goo (Universal)
Sonic Youth - Washing Machine (Universal)
Soulsavers - Kubrick (Mystic Production)
Steak Number Eight - Kosmokoma (Mystic Production)
Steve Moore - Cub (Mystic Production)
The Kooks - Hello, What'S Your Name? (Universal)
Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs From The Arc Of Life (Sony Music)

Reedice:
Burning Point - Feeding The Flames (Mystic Production)
Burning Point - Salvation By Fire (Mystic Production)
Fleetwood Mac - Tusk (Expanded Edition) (Warner Music)
Fleetwood Mac - Tusk (Super Deluxe Edition) (Bertus)
Greg Lake - Greg Lake / Manoeuvres (Bertus)
Ice Age - The Great Divide / Liberation (Mystic Production)
Johnny Cash - Man In Black: Live In Denmark 1971 (Sony Music)
King Diamond - The Spider'S Lullabye (Mystic Production)
Mayhem - Live In Leipzig (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Moby - Hotel Ambient (Mystic Production)
Mogwai - Government Commissions (BBC Sessions 1996 - 2003) (Mystic Production)
Pavel Bobek - Elpíčka (Supraphon)
Simply Red - Big Love (Greatest Hits Edition) (Warner Music)
Slade - When Slade Rocked The World 1971-1975 (Bertus)
Swans - White Light From The Mouth Of Infinity / Love Of Life (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Them - Complete Them (1964-1967) (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY