Dr. Dre pod hromadou listí a pop-rockové opice: Nový klip Coldplay je na světě

04.12.2015 17:33 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

"Adventure Of A Lifetime", první singl ze sedmého alba Coldplay, má konečně svůj videoklip a je to pěkná opičárna. Díky CGI technologii se v něm neprohánějí britští hudebníci, jak je známe, ale primáti s grimasami, jež zcela přesně odpovídají jednotlivým členům kapely. Jonnyho alter-ego má dokonce jeho charakteristickou pokrývku hlavy. Původním záměrem však nebyla párty opičího stáda. Ve videu měla řádit sebranka tvořená robotem či mexickým zápasníkem. Po pár dnech práce se však všichni shodli na tom, že chtějí být opicemi.

Klipu nechybí energie. A absurdita. Ta vyvrcholí nálezem reproduktoru Beats pod hromadou listí. Kam nemůže slunce, tam musí doktor. Dr. Dre, abychom byli přesní. Opice po kubrickovsku naleznou nástroj, který však, na rozdíl od situace ve "Vesmírné odysee", nepoužijí k násilí, ale k rozptýlení. Nakolik zviditelnění nejprodávanějšího komerčního hudebního produktu poskvrňuje celkovou reputaci klipu, je již na posouzení každého.

Video, na kterém tým pracoval přes půl roku, hýří, stejně jako samotný singl, pozitivitou a bezstarostností a udává tón desce "A Head Full Of Dreams", o které se již delší dobu spekuluje jako o poslední.

A co hudba? Původně značně mainstreamoví Coldplay nesednou každému, především díky směru, který jejich tvorba nabrala během posledních let. Dost jistě jim to nevadí. Jejich široký hudební a vizuální záběr, který se formuje již od roku 1996, zcela jasně značí, že i přes střídání stylů mají co nabídnout velkému davu fanoušků po celém světě. "Adventure Of A Lifetime" načíná další kapitolu, která odkazuje, alespoň částečně, na album "Mylo Xyloto" z roku 2011.

Jak opičí experiment dopadl, posuďte sami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY